Nyhed

THE SMILE-VIDEO: Thom Yorke tærsker igennem kulminens uendelige slid

GAFFA.dk - alt om musik

Det nyetablerede Radiohead-sideprojekt slipper nu tredje single ”Skrting on the Surface” sammen med en musikvideo, der portrætterer en nedslidt minearbejdende Thom Yorke.

Selvom der ikke er annonceret noget projekt, hverken lp eller ep, fra The Smile, er det alligevel tredje single i år fra pandemikollaborationen mellem de to Radiohead-bandmedlemmer Thom Yorke og Jonny Greenwood og Sons of Kemet-trommeslageren Tom Skinner.

Efter det hårde anslag af en første single ”You Will Never Work In Television Again”, har både sidste single ”The Smoke” og nu denne ”Skrting on the Surface” vist den væsentligt mere nedtonede side af projektet.


På denne seneste single viser Yorke og co., hvad de gør bedst, nemlig et dybt æterisk nummer, hvor guitareffekter, trommer, blæsere og strygere alle flydende fletter sig ind i hinanden og forlader lydbilledet lige så elegant, som de trådte ind i det. Alt dette centreret omkring et simpelt og sobert guitarriff og Thom Yorkes distancerede og hjerteskærende vokal.

Musikvideoen, der kan ses over artiklen, er endnu engang et samarbejde med Mark Jenkin, der også lavede det visuelle arbejde på gruppens sidste single ”The Smoke”. Ligesom den er det skudt på 16 millimeter film, og denne gang følger vi Thom Yorke som minearbejder, der slæber sig selv og en minevogn igennem mørket. Uden helt at kunne forklare hvorfor, så er det som om surrealismen ryster under nummerets såvel som videoens overflade.

Som nævnt i åbningen af artiklen, er det endnu ikke til at vide, om The Smile har tænkt sig at komme med en større udgivelse, men om ikke andet kan Roskilde-gængere få endnu mere at glæde sig til ved årets festival.


LÆS OGSÅ: Thom Yorke deler ny solomusik.

ANNONCE