Nyhed

Verdens største pladeselskab stopper alt arbejde i Rusland

GAFFA.dk - Alt om musik

"Vi tilslutter os de internationale sanktioner"

”Vi stopper alt arbejde i Rusland og lukker alle vores kontorer med øjeblikkelig virkning. Vi ønsker en ende på volden i Ukraine så hurtigt som muligt. Vi tilslutter os de internationale sanktioner, og vi har, sammen med vores medarbejdere og artister, arbejdet med en rækker grupper fra flere lande (USA, Storbritannien, Polen, Slovakiet, Tyskland, Tjekkiet og Ungarn) for at støtte humanitære hjælpeorganisationer og hjælpe flygtninge i regionen,” fortæller verdens største pladeselskab, Universal Music Group til Variety.

En kilde fortæller bladet, at de ansatte ved selskabet fortsat får løn på ubestemt tid, men at artisterne nok skal regne med, at alt indspilningsaktivitet bliver sat på pause.


”Russian Authors’ Society”, i Varietys artikel omtalt som ”Russisk indsamlingsvirksomhed for musikalske værker” (RAO), er en russisk brancheorganistation, der varetager indsamling og distribution af musikalske værker og sørger for udbetaling af royalties. Ifølge Variety har både Storbritanniens og USA’s ækvivalenter, ”PRS for music”, og ”BMI Broadcast Music Inc.”, også opsagt deres samarbejder med den russiske brancheorganisation.

Amerikanske BMI samarbejder også med organisationen CISAC, som er en global, privatejet brancheorganisation med det formål at beskytte og fremme artisternes interesser.

”Vi arbejder med CISAC for en bredere indsats, som skal hjælpe artister i Ukraine og nærområderne, samtidig med at de yder hjælp til dem, der har svært brug for det,” fortæller BMI til Variety.


Artiklen fortæller også, at de to andre multinationale pladeselskaber Sony Music og Warner Music ventes at give besked vedrørende deres operationer i Rusland inden for 24-48 timer. Universal, Sony og Warner har alle tre doneret penge til ukrainske hjælpeorganisationer.

Du kan støtte GAFFAs indsamling gennem Røde Kors lige her

LÆS OGSÅ: DR og TV 2 klar med de optrædende til Ukraine-støttekoncert


ANNONCE