Nyhed

VIDEOPREMIERE: Bette på stilfærdig og tilgroet omvej

GAFFA.dk - alt om musik

Sangeren Bette, som albumdebuterede med min den 25. februar, er nu aktuel med en audiovisuel formidling af den akustiske udgave af sangen “omvej”.

Denne udgave af "omvej" er en tydelig afvigelse fra lyden af min. Her følger Bette en anderledes rute end det elektroniske, r&b-inspirerede univers, der præger det resterende repertoire på hendes debutalbum. Se videoen ovenfor.

Vi følger Bette i et tilgroet orangeri, opvarmet af brændeovn og indrettet med antikt stel, farverige stearinlys og genbrugsmøbler. De adstadige sceneskift lader seeren granske billedet og giver samtidig plads til Bettes hjemsøgende vokal. Der er nænsomme fysiske bevægelser i begrænset og oplyst rum, indhyllet i tilgroet grønt, men afgrænset fra omverdenen af den afsides bygnings vægge.


Således er scenen sat. Bette afdæmper allerede tilstanden fra første sekund og kaster sit sindige blik mod seeren i en intens stirrekonkurrence. Hun synger os igennem sin omgivelser i synergi med den melodiske, perkussive resonans fra den akustiske guitar. En hyldest til roen og en indvending mod alfarvejen.  

Den akustiske udgave af “omvej” adskiller sig fra resten af repertoiret på min som den eneste sang på pladen, der ikke ledsages af elektroniske produktioner. På trods af at albumtitlen og alle sanges titler kun indeholder små bogstaver, forsager Bette bestemt ikke sin stemme.

Bette begyndte at skrive musik i 2017. To år senere blev hun aktuel med singlen "Hører Dem Ikke", og samme år optrådte hun på Spot Festival, Redbull Stripped Session, Tivoli og Distortion.


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Dansksproget r&b af høj kvalitet

ANNONCE