Nyhed

VIDEOPREMIERE: Natjager hylder den forbudte kærlighed – på tværs af alder, køn, etnicitet eller blot til dig selv

GAFFA.dk – alt om musik

Gruppens bassist Kian Wulf er kommet på arbejde med kjole og makeup

Den danske AutoTune-metalgruppe Natjager er i gang med at varme op til deres andet album, At kende bølge fra hav, der udkommer 13. maj. Det gør de med den nye single, "Alt under himlen" og den tilhørende video, hvor gruppens bassist Kian Wulf er kommet på arbejde, og hvor ingredienser som kjole, makeup, selvkærlighed med mere spiller vigtige roller.

Sangens tekst er skrevet af bandets forsanger Jon Kirkhoff Hansen, som vi har fanget til en snak om sangen og videoen, som du kan se nedenfor.
 
Hvad er tankerne bag jeres sang ”Alt under himlen”?

Jeg har haft vendingen ”Alt under himlen” i hovedet siden 2002, hvor jeg så den kinesiske wuxia-film Hero. Filmen foregår dengang, Kina var splittet i forskellige riger, og på et tidspunkt i filmen fortæller kejseren om sin vision og grunden til, at han fører krig: at alle de kinesiske grænser skal brydes, og alle riger skal samles til ”Alt under himlen”. Senere kom jeg til at tænke på udtrykket, da jeg så den franske film Portræt af en kvinde i flammer, der handler om lesbisk kærlighed i 1700-tallet, som jo var forbudt dengang. Og det gav mig inspiration til en tekst, der handler om at finde mod til at bryde grænser, ikke kun inde i sig selv, men også med, at den opfattelse af kærlighed, følelser og liv, som man er blevet fortalt eller skolet med, skal være på en bestemt måde.


Vi havde nogle idéer til videoen, som instruktøren Daniel Buchwald og Kian har arbejdet videre med. For mig handler videoen om en mand, der tager et sted hen, hvor han kan være sig selv og forene sig med sig selv. Oprindeligt havde vi planlagt at have to kvindelige skuespillere med, men så ændrede vi det undervejs til to mænd, og der fik vores bassist Kian lyst til at være den ene, da han har en vis skuespillererfaring. Og så endte det med, at Kian gjorde det alene.

I GAFFAs interview med Joyce for nylig talte bandet om, at de synes, der er for lidt plads til den følsomme mand i dagens samfund og mediebillede. Kan man også læse sangen og videoen ind i den kontekst?

Det kan man godt, men det var ikke noget, jeg tænkte over, da jeg skrev teksten, da tænkte jeg som nævnt på filmen Portræt af en kvinde i flammer og på den græske tragedie om Orfeus og Eurydike og digtet “Lev i dag” af Halfdan Rasmussen. Første linje i digtet går: ”Lev i dag, så du kan dø i morgen”. Det synes jeg er nogle meget rammende ord.


I spiller en slags metalrock, blandt med autotunet sang. Synes I, der er for få følsomme mænd i metalverdenen?

Måske i metalverdenen i Danmark, den er jeg ikke så befærdet i, men på den danske rockscene synes jeg virkelig, der er nogle nye “mande”-bands, der rammer mig helt ind i hjertekulen; bands som Uden Ord, First Flush og Bankerot er fantastiske til at skrive stor lyrik med små ord. Men i USA er metal med store følelser helt normalt, bands som Deftones, Deafheaven og så videre bringer altid store følelser med sig. Også inden for hiphoppen synes jeg, hele den nye bølge af cloud rap snakker til min emo-sjæl, specialt Yung Lean, som er en kæmpe inspiration for mig, Også er der Lil Nas X, der helt brød normerne i sin video med nøgne mænd, store følelser og store emner og har haft stor succes med det.

I udgiver jeres andet fuldlængdealbum, At kende bølge fra hav, den 13. maj. Vil du fortælle lidt mere om det album?


Det har været en lang og svær vej, men vi synes virkelig, at vi har fundet vores lyd. Vi har slået os sammen med produceren Jeppe Andersson, og det er blevet en større, mere riffbaseret lyd. Det er ikke så meget et helstøbt værk på lyriksiden, som vores første album var, hvor jeg gik meget op i, at al lyrik hang sammen i en råd tråd igemmen hele albummet. Det er nok mere en samling af fragmenterede digte, som kom til mig fra forskellige følelser, steder og oplevelser, men på den instrumenterede side syntes jeg godt, man kan kalde det en form for værk. Det er virkelig gode sange, og vi har også featurings med denne gang, blandt andre Wanr fra Specktors, som jeg jo en gang var medlem af. Det var fantastisk at blive genforenet med ham på en sang.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Ny autotunet nu-metal kan sagtens appellere bredt

Se videoen til "Alt under himlen":


ANNONCE