Nyhed

Eee Gee er nomineret til prestigefyldt europæisk pris som eneste dansker

Vinderlisten har nogle meget kendte sangere

Music Moves Europe Awards 2023 har netop offentliggjort deres 15 nominerede artister til den EU-støttede musikpris. En af dem er danske Eee Gee, som har mulighed for at komme på samme liste som tidligere vindere som Stromae, Rosalía, Dua Lipa og Adele.

Prisen hylder nye europæiske artister og hjælper dem til større succes. Vinderen får 75.000 kroner, en værdikupon på 35.000 kroner, mens alle nominerede får lov til at blive undervist af særlige lærere.


Sidste år var det Jada, der var nomineret, men nu er det Eee Gee, der til dagligt bærer navnet Emma Grankvist. Nomineringen kommer efter debutalbummet, Winning, en optræden på Roskilde Festival og Hotel Cecil, hvor den sidste fik fem ud af seks stjerner af GAFFA.

”Debutalbummet, Winning, er organisk arrangeret og præget af elektronik. Sangene er måske en tand bedre live, hvor der er plads til den dybe bas og ekstra kantslag på lilletromme og kor, og Eee Gees band viser sig at kunne stå distancen og fuld matche hovedpersonen,” skrev Jens Bager Vang.

Vinderen bliver offentliggjort den 19. januar 2023 til festivalen Eurosonic Noorderslag i Groningen, Holland.


LÆS OGSÅ: Eee Gee tager på stor Danmarksturné

ANNONCE