Nyhed

Billetfirmaet Viagogo får millionbøde

Billetfirmaet får en bøde på to millioner efter vildledende markedsføring

Viagogo har ikke været tydelige omkring ekstra leveringsomkostninger, når man køber billetter på deres side.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Forbrugerombudsmanden. Derfor er selskabet nu idømt en bøde på to millioner kroner af Københavns Byret, der vurderer det som vildledende markedsføring, der er et brud på markedsføringsloven.

”Forbrugerne skal vide, hvis en annonceret pris ikke er den endelige, fordi den vil blive tillagt leveringsomkostninger,” siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i pressemeddelelsen og fortsætter:


”Oplysningen skal fremgå tydeligt og i umiddelbar forbindelse med prisen alle de steder, hvor prisen fremgår i markedsføringen.”

Viagogo er et schweizisk billetfirma, der sælger billetter til forskellige sports- og kulturbegivenheder, blandt andet i Danmark. Men siden den 17. september 2018 har de handlet imod lovgivningen i samtlige salg, når de ikke har været tydelige om de ekstra leveringsomkostninger på billetterne.

Enten har den ekstra pris slet ikke stået der, og ellers har informationen været i en mørk bjælke øverst, der forsvandt, når man scrollede ned på siden.


Viagogo har mulighed for at anke afgørelsen de næste to uger.

LÆS OGSÅ: Google giver den kontroversielle billetformidler Viagogo det gule kort

ANNONCE