Nyhed

Jazzlegenden Pharoah Sanders er død, 81 år gammel

Den amerikanske saxofonist blev 81 år

I lørdags (den 24. september) blev et Twitter-opslag delt af den amerikanske jazzmusiker Pharoah Sanders’ pladeselskab, Luaka Bop. I opslaget bringer de den sørgelige nyhed om, at Sanders er død:  

”Det knuser os at dele, at Pharoah Sanders er gået bort. Han døde fredeligt omgivet af familie og venner i Los Angeles tidligere i morges. Hele tiden og for altid det smukkeste menneske. Må han hvile i fred”.

 

Sanders’ slog for alvor sit navn fast, da han i midten af 1960’erne spillede med jazzlegenden John Coltrane. Samarbejdet forsatte indtil Coltranes død i 1967. Pharoah Sanders er blevet kaldt en primus motor for begrebet "spirituel jazz".

Pharoah Sandrs har udgivet flere end 30 plader og har medvirket på en lang række udgivelser med andre kunstnere. Senest på albummet Promises med produceren Sam Shepherd, også kendt som Floating Points, og London Symfoniorkesters strygerafdeling.

Samarbejdet resulterede i et værk, som GAFFA var stærkt begejstret for. Derfor blev der af anmelderen uddelt hele seks stjerner:

”Fremtiden er uvis, men hvis Promises bliver Pharoah Sanders’ svanesang, kan den næsten ikke blive smukkere”, skrev Simon Boertmann Brüel. 

ANNONCE