Nyhed

LISTE: Her er fem højdepunkter fra weekendens Taylor Hawkins-hyldest

Se Taylor Hawkins’ søn spille trommer i hyldestkoncert til sin far

I den forløbne weekend (3. september, red.) blev hyldestkoncerten for den afdøde trommeslager Taylor Hawkins afholdt på Wembley Stadium i London. Det er nu muligt at opleve koncerten on-demand på Pluto TV. 

Hawkins var trommeslager i bandet Foo Fighters og døde som kun 50-årig tilbage i marts i år. Hans familie og bandmedlemmerne fra Foo Fighters har i samarbejde med medietjenesten Paramount planlagt og stablet hyldestkoncerten på benene.

Foo Figthers’ frontmand Dave Grohl introducerede showet med det særlige fokus at ære Hawkins:


”Mine damer og herrer, i aften er vi samlet for at hylde livet, musikken og kærligheden til vores kære ven, vores bandkammerat, vores bror, Taylor Hawkins”, sagde Grohl fra scenen ifølge NME og fortsatte:

”For de, der kendte ham personligt, I ved at ingen kunne få jer til at smile, grine, danse eller synge, som han kunne. Og for de af jer, der beundrede ham på afstand – jeg er sikker på, at i alle følte det samme. Så i aften har vi samlet familie og de nærmeste venner, hans musikalske helte og største inspirationer for at give jer en fucking gigantisk aften for en fucking gigantisk person”.

Til den store begivenhed optrådte en lang række prominente musikere til ære for Hawkins - heriblandt andet Hawkins’ gamle Foo Fighters-kammerater samt Brian May, Rush, Violet Grohl, Brian Johnson og danske Lars Ulrich.


Shane Hawkins og Foo Fighters

Et af aftenens helt store højdepunkter var, da Hawkins’ 16-årige søn Shane Hawkins spillede trommer - ligesom sin afdøde far - i med de resterende Foo Fighters-medlemmer på bandets nummer ”My Hero”. Sanger Dave Grohl startede ud med at præsentere Shane Hawkins med ordene:

”Jeg tror ikke, jeg har set nogen slå så hårdt på trommerne før. Men derudover er han en del af vores familie. Han er nødt til at være her i aften sammen med os alle sammen, og jeg synes, det giver mening, at han skal op og spille sammen med os i aften. Mine damer og herrer, tag godt imod Mr. Shane Hawkins på trommer”.

Brian Johnson, Lars Ulrich og Foo Fighters


De to metalbands Metallica og AC/DC gik sammen om at hylde Hawkins, da Metallicas Lars Ulrich og AC/DC’s Brian Johnson gæstede Foo Fighters på scenen for at spille to AC/DC-numre: ”Back In Black” og ”Let There Be Rock”. Lige som Ulrich var ved at forlade scenen, sagde han:


”Taylor, jeg ved, du ser med. Jeg ved, du hører dette, jeg ved, du føler dette. Vi fucking elsker dig. På vegne af alle i Metallica, vi sender intet andet end kærlighed. Tak Wembley, vi ses snart”.

Rush og Dave Grohl


Geddy Lee og Alex Lifeson fra Rush kom på scenen efter en præsentation fra Grohl, der lød således:

”Hvis der er et band, jeg altid har associeret med Taylor Hawkins, så er det de næste to gutter. Taylor spillede engang med to fyre i deres hjemby Toronto i Canada. Og jeg må bare sige, det var ikke bare en af de bedste aftener i mit liv, da jeg så ham gøre det, men måske var det også en af de bedste aftener for ham”.

Sammen optrådte de to Rush-medlemmer sammen med Grohl med de to Rush-sange ”2112 Part 1 Overture” og ”Working Man”.

Violet Grohl og Mark Ronson


Dave Grohl introducerede sin datter, Violet Grohl, samt sangskriver og producer Mark Ronson, som sammen skulle optræde med The Zutons ”Valerie”. Inden de gik i gang, proklamerede Ronson:


”Dette er til alle legenderne i aften, og hvis I har lyst til at synge med Violet og resten af os, så gør det endelig”.

Brian May


Efter Queen-medlemmerne Brian May og Roger Taylor havde gæstet Foo Fighters på scenen med fire af Queens numre, afsluttede May sættet med en akustisk version af Queen-klassikeren ”Love Of My Life”. Han introducerede sangen med følgende ord:

”Jeg skrev ikke denne sang, den var skrevet af en ung fyr ved navn Freddie Mercury. Og i 1986 befandt vi os lige her, og sang denne sang sammen”, fortalte May og tilføjede:

”Og i 1992, for præcis 30 år siden, sagde vi farvel til Freddie i samme stil som dette – så jeg ved, at Freddie ville være utrolig glad for at bruge denne sang til at hylde Taylor Hawkins. Men sagen er: Jeg synger ikke denne sang, vi synger alle sangen sammen”.

Foo Fighters afsluttede showet med et stjernespækket set, hvor blandt andet Travis Barker, Nandi Bushell, Paul McCartney og Hawkins’ søn kom på scenen. Her spillede de blandt andet nogle af Foo Fighters’ numre.

”Vi vil spille nogle af Foo Fighters' sange med nogle af Taylors venner – hans yndlings trommeslagere og hans gode venner – de kommer op og spiller med os. Så der bliver en form for svingdør af trommeslagere, der kommer op og hylder Taylors fucking fantastiske trommer”, erklærede Grohl og fortsatte:


”Hvis I kunne se, hvor mange fucking trommesæt, der er heromme – det ligner en lokal musikbutik, det er et fucking mareridt. Men det er man nødt til at gøre. Når det kommer til Taylor Hawkins, så er du nødt til at hylde trommeslagere, ikke sandt?”


Ud over de nævnte musikere optrådte blandt andre Paul McCartney, Liam Gallagher, Kesha og The Pretenders også til hyldestkoncerten.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Taylor Hawkins var symbol på det absolutte drømmeliv

ANNONCE