Nyhed

LYT: Nyt svensk grungeband leverer lovende debutsingle

Det Stockholm-baserede band har netop gæstet festivalen by:Larm

Der er et nyt, ungt svensk band på tapetet, og de hedder Girl Scout. Gruppen spiller musik, der rummer den garage- og grungelyd, som i høj grad fandt sted i 90’erne. Du kan selv vurdere, om du er enig, for Girl Scout har netop udgivet deres debutsingle ”Do You Remember Sally Moore?”.

Bandet består af Emma Jansson (guitar, vokal), Evelina Arvidsson Eklind (bas, vokal), Per Lindberg (trommer) og Viktor Spasov (guitar), som mødte hinanden, da de studerede jazz sammen på Den Kongelige Musikhøjskole i Stockholm. Kort tid efter blev Girl Scout dannet, og sidenhen er det gået stærkt for gruppen.

De har netop optrådt som support for den britiske Holly Humberstone og har i eget navn spillet koncerter rundt omkring i Storbritannien og Skandinavien, hvor de blandt andet har gæstet by:Larm-festivalen, som for nyligt fandt sted i Oslo.

I en pressemeddelelse har gruppen sat ord på, hvad ”Do You Remember Sally Moore” handler om:

””Sally” var skrevet som en hyldest til den absolut overvældende oplevelse, det var at gå på gymnasiet. Den originale idé og overordnede historie blev skabt med inspiration fra tv-serier såsom ’Sex Education’ og ’Stranger Things’ og deres skildring af venskab, humor og overvældende følelser”, fortæller guitarist Viktor Spasov og fortsætter:

”En del af historien var skrevet sammen med min egen bedste ven fra gymnasiet, Tobias Ekelund, og vores fælles oplevelser og venskab var med til at skubbe historiefortællingen og vores følelsesmæssige forbindelse til sangen. Vi havde begge en tendens til at forelske os i ældre, sejere piger, og vi benyttede vores frokostpauser i cafeteriet til at dagdrømme om at opbygge nok mod til at snakke med dem. Men selvfølgelig blev det aldrig til en realitet, og de havde absolut ingen anelse om, hvem vi var… Så ‘Sally’ er muligvis en repræsentation af den håbløse men vidunderlige ensrettede kærlighedsaffære”.

ANNONCE