Nyhed

Vinderen af Nordic Music Prize er fundet

Dansk kunstner modtager såkaldt "honorable mention"

I starten af september blev de nominerede til den prestigefyldte musikpris Nordic Music Prize offentliggjort. Her var der flere danske navne at spotte, for både Brimheim og Astrid Sonne var blevet nomineret for deres album.

Nu er vinderen blevet offentliggjort på branchefestivalen by:Larm i Oslo. Det var dog hverken Brimheim eller Astrid Sonne, som endte med at løbe med prisen. Vinderen blev nemlig norske Benedicte Maurseth, der vandt for sit album Hárr.

Om valget af vinderen har juryen udtalt følgende:


”Albummet er en hypnotiserende sammensmeltning af traditionel folk med moderne teknologi og feltoptagelser. Dette er musik, som er lige så smukt som det landskab, der har inspireret det, og som på sin egen blide kraftfulde måde engagerer sig med vigtige spørgsmål om økologi og fællesskab”.

Ud over den flotte musikpris var der også såkaldte ”honorable mentions” til henholdsvis finske Richard Dawson & Circle for deres album Henki og til danske Astrid Sonne for hendes album Outside of your Lifetime.


Om sidstnævnte har juryen sagt:

”Det seneste, mest gennemførte værk af en musiker, der konstant er i udvikling: et rigt og delikat lærred af electronica, akustiske instrumenter, vokaler, fundne lyde og bratsch”.

Prisen blev stiftet i 2010 af den norske musik- og branchefestival by:Larm med den hensigt at skabe en stærkere forbindelse mellem de nordiske lande, øge fokus på, hvad Norden har at tilbyde rent musikalsk og for at vise, at fuldlængdealbummet stadig er en vigtig kunstform.


Blandt tidligere vindere finder vi navne som First Aid Kit, Robyn, Susanne Sundfør og senest Clarissa Connelly, der vandt prisen sidste år som den første dansker.

LÆS OGSÅ: CLARISSA CONNELLY: “Vi lever i en stor verden, og det skal vi forstå”

ANNONCE