FENNESZ præsenteret af SPARKLING SOUND FESTIVAL

SPARKLING SOUND FESTIVAL 2023 relaterer i sit program den elektroniske musiks tilgang til klang med strengelyd og visuelle elementer i lys og video.

De to arkitektonisk interessante Frederiksberg-venues KU.BE og METRONOMEN sætter rammerne for festival med stemning, bar og imødekommende udfoldelse.

Den stærke guitarist og computer-komponist Fennesz (A) er et scoop.

Fennesz er anerkendt som nøglefigur og en af de mest markante stemmer i den elektroniske musik i dag. Fennesz udgav for nylig sit første album i næsten fem år, Agora, og det forstærker den uudgrundelige skønhed i hans æstetik der er gennemsyret af en romantik, hvor hvert musikstykke tålmodigt bevæger sig gennem fortællinger af bemærkelsesværdig præcision, orkestrale bølger og flimrende atmosfære.

Ved hjælp af en blanding af synthesizere og genialt bearbejdet elektrisk guitar skaber han rigt strukturerede bevægelser, der spå elegant vis inkorporerer postindustrielle lyde - hvin, klik, feedback og maskinlignende dunken - svævende skyer af symfoniske farver der smelter sammen i lysende transformationer.

Nummeret "In My Room", refererer til hans mangeårige begejstring for Beach Boys, og i Fennesz' hænder bliver det et dybt kommunikativt udtryk, der til stadighed åbner sig udaf til verden.

Zoe Efstathiou (G/SE) præsenterer musik fra sit kommende album "Edge of Chaos" der udkommer til efteråret på det anerkendte svenske pladeselskab iDeal Recordings. På dette album, fremhæver hun de nuancerede soniske elementer, der opstår i overgangstilstandene mellem mellem stabilitet og uorden i kaotiske systemer.

Elektroakustiske lyde baseret på forberedte klaveroptagelser smelter sammen med live -elektronik og analoge synthesizere i samspil med videokunst skabt af billedkunstneren Deniz Angelaki, inviterer publikum til fængslende og enestående lydrum.

Petri Kuljuntausta & Turku Synth Club Opera Orchestra (TSO)

Unik synthesizer-sekstet - fra Turku - optræder med musik fra Petri's opera "Close the Borders!" Omdrejningspunktet for operaen er radikalismefænomener fra historien til nutiden, som undersøges kritisk. Kernen i den musik, Kuljuntausta har komponeret er TSO's synthesizer-orkester.

Derudover indeholder operaen som noget helt særligt fysiske infralyde produceret af en transducer (LFE) i forestillingsrummet, samt et virtuelt kor og sangere med kunstig intelligens. TSO: Ossi Hätönen, Jesse Juup, Markus Kaunismäki, Jaakko Penttinen and Teppo Toivonen.

 

SOFUS FORSBERG - lever for atmosfærisk industriel lyd i den dybe hypnotiske techno-genre. Sofus' musik er en fordybende oplevelse i dybe, solide, fremadrettede, sprøde rytmer og grooves med lag af hvirvlende melodiske mønstre, indhyllet i psykedeliske effekter og støj med synthlinjer og teksturer, der er indlejret i det detaljerede lyddesign. Sofus er kendt for sine dygtige live modulære synth-optrædener, hvor han efter 6 år i Berlin blev en organisk del af det blomstrende blomstrende og inspirerende technoscene.


HAZE GUITARS - 2 motoriserede elektriske guitarer sender tranformerende droner og strenge- klange ud i PA'et.

arr. Alteration

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Frederiksberg Musikudvalg, Kulturfonden for Finland og Danmark, William Demant Fonden,
Koda Kultur, Art Music Denmark, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artistforbund , Metronomen og KU.BE.

https://da-dk.facebook.com/SparklingSoundFestival/

ANNONCE