Gustav får gode penge og en grønnere fremtid

Alle snakker om klima og den grønne omstilling. Det kan hurtigt blive meget abstrakt. Men for Gustav, der er i lære som VVS-energispecialist, er den grønne omstilling en konkret del af hans hverdag. Og der er gode penge i det!

”Gode drinks, gode dage, gode tider, gode penge, så vi’ helt okay”. Sådan synger den populære dansk-gambiske rapper Lamin.

Netop dét med gode tider og gode penge er også aktuelt for 21-årige Gustav Stryhn Becker. Til daglig er han i lære som VVS-energispecialist. Der har igennem mange år været gode dage, gode tider og gode penge i VVS-branchen. Og der er både god løn og høj jobsikkerhed.

Faktisk er VVS’ere blandt bedst lønnede faglærte. Selv VVS-lærlinge er ret godt betalt og er nogle af dem, der har de bedste forhold som lærlinge i bygge- og installationsbranchen. Og der er tilmed gode muligheder for at finde en læreplads i en virksomhed.

”Det er fedt at få løn under sin uddannelse. Og det er endnu federe at vide, at når jeg har fået mit svendebrev og er blevet udlært, så er der udsigt til gode penge og masser af spændende muligheder”, siger Gustav.

Fremtidens klimahelte

Alle snakker om klima og grønne ambitioner. Danmark skal være et grønt foregangsland, og herhjemme er der endda blevet vedtaget en ambitiøs klimalov med bindende klimamål. Men hvis Danmark skal nå i mål med den grønne omstilling, er der brug for mange flere grønne faglærte – især VVS’ere som Gustav.

Mange unge er optaget af klimakampen. Gustav mener også, at klimakampen er vigtig. Men han synes ofte, det kommer til at handle om hurtige budskaber og smarte overskrifter. For Gustav er den grønne omstilling ikke bare snak. Den grønne omstilling er noget, han fører ud i livet – hver eneste dag.

”Som VVS-energispecialist laver jeg mange forskellige ting inden for energioptimering og tekniske installationer. Det er noget, der har en konkret betydning for den grønne omstilling – for eksempel når jeg laver energirenoveringer, indregulerer fjernvarme eller installerer varmepumper”, siger han og fortsætter:

”Det giver en stor tilfredshed at gå på arbejde hver dag og vide, at man er med til at give en bedre verden videre til sig selv og den næste generation. Og det er fedt at kunne være en del af klimakampen på en så konkret måde”.

Kræver et skarpt hoved

En teknisk erhvervsuddannelse er ikke bare for ”drenge med krudt i røven”. Den er for de skarpe hoveder, der gerne vil have et job, hvor de bruger både hænder og hoved i stedet for et stillesiddende arbejde.

VVS-faget er et teknisk håndværksfag med grønne løsninger og nye teknologier – og det er en branche i rivende udvikling. Som VVS’er står du forrest i klimakampen og installerer fremtidens bæredygtige løsninger.

Vil du tjene gode penge og samtidig gøre en konkret forskel for den grønne omstilling? Så bør du vælge VVS-energiuddannelsen og blive en af klimakampens frontkæmpere!

 

ANNONCE