The Amy Winehouse Band: "Det originale band og den mest autentiske lyd, du kan få!"

Den ikoniske sangerinde med den inderlige stemme, det høje hår og markante eyeliner døde i 2011, men hendes musik og ånd lever videre. Især gennem The Amy Winehouse Band – Amy's originale band – der med Bronte Shande i front er klar med et autentisk show, der hylder Amy Winehouse.

 "Jeg er virkelig spændt," fortæller Bronte Shande over en telefonforbindelse fra hendes hotelværelse i Prag, hvor The Amy Winehouse Band indleder deres tour:

"Jeg bliver følelsesladet alene ved at tale om det. Det faktum, at bandet tror på mig, er fuldstændig fantastisk. Jeg får muligheden for at ære et af mine store idoler foran tusindvis af mennesker."

The Amy Winehouse Band udgøres, foruden Shande, af Amys originale bandmedlemmer, og projektet anføres af bassist Dale Davis, der også var tætte venner med Amy Winehouse:

 

The Amy Winehouse Band er det originale band, og den mest autentiske lyd, du kan få

 

En ener

Amy Winehouse har efterladt et kæmpe aftryk på musik og populærkulturen. Bronte Shande kendte ikke Amy Winehouse på samme måde som resten af bandet, men hun har i den grad også været en gennemgående i Shandes liv.

Hvad er dit eget forhold til Amy Winehouse?

"Hun var min introduktion til jazzmusik. Mine forældre spillede 'Frank' for mig som 8årig, og dengang forelskede jeg mig i musikken, melodierne og hendes stemme. Det var først som 18-19årig, at jeg for alvor forstod dybden i hendes tekster, når hun sang om forlist kærlighed. Jeg følte, at hun sang om mit liv," fortæller Shande, og fortsætter:

"Hun var et ikon. Hun bragte lyden fra tresserne tilbage, men med sin egen ærlige og rå stil. Hun har inspireret en hel generation af unge kvinder til at være sig selv, til at sige tingene, som de er, og det respekterer jeg hende virkelig for."

Hvad gjorde Amy Winehouse til en særlig artist musikalsk?

"Mange jazzmusikere – og i særdeleshed vokalister – er meget perfektionistiske. De vil gerne vise sig selv og deres talent frem. Men Amy var bare ærlig, hun ville fortælle en historie. Hun var ligeglad med, om hendes stemme knækkede, hun legede med musikken. For mig, er det dét, jazz handler om. Det handler om at være legesyg og have det sjovt, og om at lave fejl."

 

En masse energi, en masse kærlighed og nostalgi!

 

Baren er sat højt for Bronte Shande, når hun skal fremføre Amys ikoniske musik:

"Det, der er fantastisk ved bandet, er, at de ikke vil have mig til at ligne eller lyde præcis som Amy gjorde, de vil have, at jeg sætter mit eget spin på sangene. Det er det, fansene sætter pris på. De kan se, at jeg ikke prøver at være en kopi. Jeg prøver ikke at være nogen anden, og jeg vil ikke undskylde for mig selv og min person. Det var netop hvad Amy Winehouse stod for!"

Hvad kan fans forvente til en koncert med The Amy Winehouse Band?

"En masse energi, en masse kærlighed, og nostalgi! Vi vil have, at publikum går derfra med en fornemmelse af Amy Winehouse. Det skal føles som den ægte vare."

 

ANNONCE