Beregn samlelån: Se hvor mange penge, du kan få hver måned

Når vi dykker ned i verdenen af lån, er der et koncept, der i de seneste år er blevet mere populært: Samlelån. Men hvad indebærer et samlelån, og hvordan kan det gavne dig og din økonomi?

Hvad er et samlelån?
Et samlelån handler om at kombinere ét eller flere eksisterende lån under en enkelt långiver eller bank. Man vælger ofte denne løsning for at minimere antallet af gebyrer, da det er billigere at administrere ét samlet lån fremfor flere separate.

En sammenlægning af dine lån giver god mening, da det holder dine faste udgifter nede og giver dig et bedre overblik over din daglige økonomi.

Desuden kan man ofte opnå en mere fordelagtig rente på den kombinerede gæld. Med færre gebyrer kan du spare penge hver måned, som kan bruges til at afdrage gælden hurtigere, spare op eller investere i andre ting.

Dette giver dig desuden en klarere økonomisk oversigt, idet du kun har ét lån at tage stilling til. Så med et samlelån fjerner du økonomiske småforhindringer, hvilket gør din økonomiske rejse mere behagelig.


Hvad koster et samlelån
Der findes ikke et entydigt svar på, hvad det koster at samle dine lån. Det afhænger nemlig af den kreditvurdering, banken foretager sig af dig, ligesom det kan variere betydeligt fra den ene bank til den anden. Derfor bør du beregne samlelån, så du har en ide om, hvad dine omkostninger og besparelser vil ligge i omegnen af.

Omkostningerne for et samlelån på 200.000 kr. over ni år kan svinge meget - mellem 41.626 kroner og 195.496 kroner.

Den markante prisforskel opstår, fordi bankerne først kan fastsætte en pris, efter de har vurderet din individuelle ansøgning. Af denne grund er det umuligt at forudsige på forhånd, hvilken bank der vil være den mest økonomiske løsning for dig. Derfor anbefales det, at du beregner samlelån og indhenter tilbud fra adskillige banker.

Så den endelig pris kender du først, når du modtager konkrete lånetilbud. Hvis du gerne vil have en ide om, hvad det koster for netop dig, kan du altid prøve at Beregn samlelån inden du starter din ansøgning, og find det tilbud, der passer til din økonomi.

Hvor meget kan jeg spare ved et samlelån?
Det er et svært spørgsmål at svare på. Ingen kunder er ens, og derfor er ingen lånetilbud ens.
Men et konkret eksempel kunne være en kunde, der havde forbrugslån samt gæld på tre forskellige kreditkort. Med en samlet gæld på 125.520 kr. betalte kunden månedligt 5.319 kr. i ydelser.

Med et nyt samlelån på 136.000 kr. og en lille kontantudbetaling oven i lånet var kundens nye restgæld på 136.000 kr. med en månedlig ydelse 1.805 kr. Ved at samle sine eksisterende lån i ét samlelån hos sparede kunden 3.514 kr. i månedlig ydelse.

Hvilke lån kan jeg samle?
Du kan samle to forskellige låntyper. De sikrede lån, som tæller låntyper som realkreditlån, boliglån og i visse tilfælde billån. Disse lån karakteriseres ved, at långiveren har en sikkerhed i form af et tinglyst pant i en ejendom eller en genstand.

Skulle du som låntager misligholde lånet, kan banken have ret til at sælge den pantsatte ejendom eller genstand.

Du kan også samle usikrede lån, som tæller lånetyper som forbrugslån, privatlån, banklån, billån. I denne kategori mangler långiveren en decideret sikkerhed for lånet, og der er typisk ingen specifikke krav til, hvad lånet kan gå til.

Får jeg lavere rente ved et samlelån?

Det kommer an på din specifikke situation. For at sikre dig den laveste rente på dit lån, er det afgørende, at du sammenligner og beregner samlelån fra flere banker. Det er nemlig ikke givet, hvilken bank der vil give dig den mest favorable rente, eftersom banker vurderer ud fra mange variabler. Den bank, som giver din nabo den skarpeste pris, er ikke automatisk den, der vil være bedst for dig.

Fordele ved samlelån
En af de største fordele ved et samlelån er selvfølgelig, at du potentielt har mange flere til dig selv hver måned, ligesom din rente og ÅOP typisk vil være lavere,

Men en anden fordel, der er ved et samlelån, er, at det bliver lettere at få overblik over, hvornår din gæld er ude af verden. Selvom mange siger, de samler deres lån for at spare penge, er der også mange, der ønsker et bedre gældsoverblik. Du kan beregne samlelån på Samlino.dk for nemt at identificere, hvor du opnår den mest fordelagtige pris. Hvis dit budget tillader det, kan du endda betale ekstra af på lånet og dermed reducere din gæld hurtigere, hvilket sparer dig for renteudgifter.

Når du ansøger om et samlelån hos bankerne, har du også mulighed for at en kontantudbetaling oven i lånet, så har du lidt ekstra til uforudsete udgifter.

Der er altså mange årsager til, at samlelån er blevet et populært lån at tage. Samlelån er mere end bare en måde at konsolidere gæld på; det er en god metode til at skabe overblik, spare penge og få mere finansiel frihed i hverdagen. Det giver dig ikke blot mulighed for at betale mindre i renter og gebyrer, men også for at få et klart billede af, hvor du står økonomisk.

Husk derfor altid at undersøge og sammenligne tilbuddene grundigt, inden du træffer en beslutning. Med den rette tilgang kan et samlelån være en fantastisk mulighed for din økonomiske fremtid.

 

ANNONCE