Dansk frugt og grønt direkte fra jord til bord

Kalenderen siger august, og vi nærmer os sensommer og høsttid. Årstiden byder på et væld af danske varer som blandt andet kartofler, løg, kål, porrer, champignon, squash, bønner, rodfrugter, krydderurter, tomater, agurker, salater og majs, som dagligt lander i frugt- og grøntafdelingerne i butikker landet over

I REMA 1000 er der året rundt fokus på at gøre vejen fra jord til bord så kort som muligt, og discountkæden støtter danske producenter og gartnerier.

I de seneste måneder har vi spist danske asparges, rabarber og bær i alle afskygninger, og inden længe kan kunder over hele landet fylde kurven med nye friske, danske grøntsager og bær samt snart også danske blommer, æbler og pærer i den lokale REMA 1000.

Spis efter sæson

Kartofler, løg og kål er blandt de sæsonaktuelle varer i butikkerne, og for indkøbs- og marketingdirektør i REMA 1000, Anders René Jensen, er sæsonernes udvalg af danske varer i butikkerne et vigtigt område, og discountkæden har en klar ambition:

”Vi ønsker at tilbyde de bedste varer i vores butikker, og vi ønsker at gøre rejsen fra jorden, hvor afgrøderne høstes, og til de ender på kundernes køkkenborde, så kort som mulig. Netop nu er det sæson for blandt andet danske kartofler, løg og kål, der er dyrket på marker rundt om i landet. Der er så mange dygtige avlere, landmænd, producenter og leverandører i Danmark, som året igennem arbejder hårdt for at dyrke grøntsager, frugt og krydderurter til danskerne, og det glæder os at samarbejde med dem, så vi i fællesskab kan tilbyde danske kvalitetsvarer med udgangspunkt i den aktuelle sæson til kunderne fra det spisekammer, vi har lige udenfor vores vinduer,” siger han.

Ud over det gensidige fokus og ønske om at give danskerne adgang til flere lokale varer i sæson, er ansvarlighed og respekt for naturen også et fælles anliggende for discountkæden og mange af leverandørerne.

Ansvarlige avlere

For indkøber af frugt og grønt i REMA 1000, Thomas Sørensen, er samarbejdet med de danske leverandører og avlere ekstra interessant, fordi der er flere lag:

”Det er en stor fornøjelse at samarbejde med de danske leverandører, som også har fokus på at gøre en forskel for naturen og tænker længere end til blot at kunne dyrke afgrøder til den igangværende sæson. For eksempel Gram Slot – Danmarks største økologiske landbrug – som blandt andet har fokus på biodiversitet og klima og Sanderumgaard, der arbejder med regenerativt landbrug, hvor det blandt andet handler om at arbejde med jorden på en ny måde, hvor man rører mindst muligt ved jorden, så den beholder al den gode og sunde næring med målet om at genskabe, opbygge og forbedre jordens tilstand. Jeg har stor respekt for den store indsats, alle de danske avlere lægger for dagen for at sikre danske varer på hylderne hver eneste dag til kunderne,” siger han.

Foruden Gram Slot og Sanderumgaard fremhæver frugt- og grøntindkøberen også Maanson – der er en af Danmarks største producenter af grøntsager og blandt andet dyrker kål, salater og løg – DanRoots, der dyrker rodfrugter samt Thorsbjerggaard, De glade gartnere, Birkemosegård, Torupbakkegård, Rosborg Krydderurter og Orskov Foods. Fælles for avlerne er, at de arbejder med bæredygtighed, miljø og klima med udgangspunkt i deres respektive områder – og deler værdier med REMA 1000 om at afkorte rejsen fra jord til bord.

ANNONCE