Det giver så god mening at gå 68 dage i træk

March mod Ensomhed blev født i 2017, og Middelfart Sparekasse har været med fra første skridt. I år rammer Patrick Cakirli alle landets kommuner, og fokus på turen rundt i Danmark er fortsat rettet mod et stort og dyrt samfundsproblem – nemlig ensomhed.

Kan du forestille dig at gå 68 dage?  Altså i træk og i al slags vejr. Gennemsnitslængden pr. dag er lidt over 30 kilometer.

Det er præcis, hvad Patrick Cakirli gør i March mod Ensomhed – et projekt der tog sine første skridt i 2017 – og Middelfart Sparekasse har været med hele vejen som partner.

- Det er et fantastisk projekt, som vi glæder os meget over at være en del af. Sidste år gik mere end 18.000 mennesker sammen med Patrick, siger direktør Jette Rosenberg fra Middelfart Sparekasse.

Det er vigtigt for projektet og Patrick, at folk følger ham, for hvis han står alene, må han nemlig ikke gå.

Social ansvarlig betyder rigtig meget for os, og vi er glade for at se, hvad March mod Ensomhed har udviklet sig til, siger Martin Baltser, der er administrerende direktør hos Middelfart Sparekasse.

Har en stor ambition

Undervejs samler Patrick penge ind til godgørende formål – sidste fik Livslinien 230.000 overrakt, mens årets indsamling retter sig mod TUBA, der tilbyder gratis terapi og rådgivning til unge i alderen 14 til 35 år, der er opvokset i hjem med alkohol- og stofmisbrug.

Ifølge Sundhedsstyrelsen når de samfundsøkonomiske omkostninger relateret til ensomhed op på syv milliarder kroner årligt, og det skønnes at mere end 600.000 danskere føler sig ensomme – mange af dem endda svært ensomme.

- Desværre ser vi nok ind i en stigning på baggrund af en mere og mere digitaliseret verden, hvor vi fjerner os fra hinanden fysisk. Det er en stor ambition for mig at nedbringe antallet af ensomme i Danmark, siger Patrick Cakirli, der om nogen ved, hvad han taler om.

Hårdt arbejde

Da han i sin tid, helt ude på kanten af sit liv, ringede til Livslinien, blev han ”grebet”, og det vil han være taknemmelig for resten af sine dage.

Årets march indledes i Kalundborg den 5. august, og efter 2000 kilometer rundt i hele Danmark sluttes der af med turen fra Varde til Esbjerg den 11. oktober.

- Det giver så god mening at gå 68 dage i træk, selv om det også er hårdt arbejde med både forberedelse og selve marchen, lyder det fra 33-årige Patrick Cakirli.

Hvis du vil se mere om March mod Ensomhed, og måske tænker på at gå med, kan du se mere her.

 

 

 

 

 

ANNONCE