Ses vi til Tønder Festivals 50-års jubilæumsfest?

Festen bliver en hyldest til alt det, som Tønder Festival har budt på de sidste 50 år  

Det dér med at have været i gang i et halvt århundrede er aldrig nogen lille bedrift. Men når man så ovenikøbet er en mindre folkfestival i Sønderjylland, er det intet mindre end fantastisk. Tønder Festival, deres gæster, artisterne og de frivillige, der betragter stedet som hjem, har historier fra pladsen, som daterer sig hele vejen tilbage til 1975. De historier skal hyldes, fortælles og genfortælles, når pladsen den 21. – 24. august åbner for 50. gang – og du skal med.

Fejringen af 50-års jubilæet vil være i gang under hele festivalen, hvor man blandt andet kan gå på opdagelse i festivalens fantastiske billedarkiv, når pladsen udsmykkes med et udvalg af de absolut bedste billeder fra de sidste 50 år med folkemusik, fællesskab og festival. Måske finder du ovenikøbet et billede af dig selv fra en magisk aften for 30 år siden.

Mens jubilæumsfejringen vil være i gang under hele festivalen, er der også nogle helt særlige ting på programmet i år, som man bestemt ikke må gå glip af. Det gælder for eksempel den store jubilæumskoncert om torsdagen, hvor artister som Niels Hausgaard, Allan Taylor og Hans Theessink, der alle har spillet på festivalen siden 70’erne, giver koncert sammen med hele 14 andre artister og bands. Jubilæumskoncerten vil hylde dem, der har været med til at skabe den atmosfære og de musikalske møder, som Tønder Festival er kendt for, og introducere nye arvtagere af de enestående folkroots-traditioner. Du kan læse mere om de i alt 17 artister til jubilæumskoncerten her.

I år kan festivalgæster også finde et helt nyt område på pladsen, Nyholm Skov, der som festivalens grønne åndehul giver mulighed for, at gæster kan tage en pause fra den pulserende festivalplads og slå benene op, mens de nyder velkendte specialiteter fra pladsen.

Og mens du sidder der i Nyholm Skov, kan du med fordel snuppe en drink baseret på festivalens helt egen London Dry Gin, der er blevet lanceret i forbindelse med jubilæet. Den er – ganske i festivalens ånd – lavet i samarbejde med et lokalt small batch-destilleri, Norlyk Destillery, og er blandt andet baseret på urten døvnælde, som man kan finde på festivalpladsen.

Nyholm Skov er ikke det eneste nye på pladsen i år: Little Dublin – eller bare ”Det Gule Hus” – har også fået en kærlig hånd fra lokale håndværkere, så det kan tage sig godt ud til jubilæumsfejringen, og så har pladsen også haft besøg af lysdesigner Mikael Sylvest, der har sørget for, at Tønder Festival denne sommer vil stråle ekstra meget.

Den sidste aften inviterer festivalen til et brag af en afslutning lige efter den traditionsrige afslutningskoncert i Telt 1, og der er ingen tvivl om, at GAFFA skal med – skal du også?

Du kan købe dine billetter til Tønder Festival her.

Foto: Joshua Gross
Foto: Joshua Gross

ANNONCE