x
Jacob Whitesides: Faces On Film

Jacob Whitesides
Faces On Film

Jacob Whitesides: Faces On Film

GAFFA

Album / Double U Records
Udgivelse D. 23.10.2015
Anmeldt af
Rosa Louise Stilgren

Unge Jacob Whitesides forsøger på Faces on Film at fravriste sig jerngrebet fra sine store inspirationskilder John Mayer og Ed Sheeran. Det står derfor klart, at han forsøger at finde sin egen lyd, der både trækker veksler på den letsindige singer-songwriterpop og mere tilbageskuende stiltræk fra country og rock. Det gør han med ungdommeligt frimod og smørblød vokal, der stadig får teenageknæene til at skælve, men som samtidig forsøger at træde ind i "de voksnes rækker". 

Whitesides vil hellere leve af kærlighed og kildevand, som han synger på den forglemmelige og banale Broke Billionaire. Selvom musikken fungerer fint, mangler der det sidste raffinement, der for alvor får trukket sangeren ud af skyggen fra sine idoler. Det sker på den tungsindige Shame On You, hvor vokalen bliver mere drævende mellem strygerarrangementer og strukturer fra klassisk musik. Også den electropoppede Let's Be Birds bider mere fra sig.

De få udstikkere gør udtrykket mere interessant, men efterlader også et fragmenteret helhedsindtryk. Udspillet virker derfor mere som en proces end et fasttømret slutresultat. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA