Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Oplev for eksempel Soleima, Lydmor-natkoncert eller Caroline Henderson anno 1995

Det varer ikke længe, før juleslikket rammer hylderne, og mens du venter, kan du nyde både nye og gamle musikalske konstallationer i løbet af weekenden.

Torsdag den 1. oktober

København

Caroline Henderson, Cinemataztic 20 års jubilæum, Portalen, Greve (spiller også i Musikkens Hus, Aalborg 2. oktober, Musikhuset Aarhus 3. oktober og DR Koncertsalen 4. oktober)

Det er i år 20 år siden, at Caroline Henderson udgav sit solo-debutalbum med titlen "Cinemataztic". Det fejrer hun med fire koncerter, hvor hun teamer op med yngre musikere, der skal fremføre albummet sammen med hende. Der er tale om Anders Stig Møller, August Rosenbaum, Hans Hvidberg og Victor Dybbroe. De fire er kendt for samarbejder med navne som Turboweekend, Quadron, Marie Key, Oh Land, Mike Sheridan med flere.

Hør Caroline Henderson med "Made In Europe" fra albummet "Cinemataztic".

Jacob Whitesides, Pumpehuset

Den 17-årige sanger og sangskriver Jacob Whitesides startede med at lave covers af andre store musikstjerner, og i 2014 udgav han sin debut-ep "3 AM". Det var en ep med sange af blandt andre John Legend og John Mayer. Tidligere i år udgav han så ep'en "A Piece Of Me", som kun var originale sange af ham selv. Den 23. oktober er han klar med opfølgeren, ep'en "Faces On Film". Han er inspireret af r&b og pop, og sammen med en gang personlige ballader har du en lækker cocktail.

Lyt til sangen "Secrets" her:

Soleima, Ideal Bar (billedet)

Sarah Mariegaard er tidligere kendt som sangerinde i Flødeklinikken. Hendes nye soloprojekt Soleima trækker på en lang række referencer til både 60'ernes og 70'ernes farverige og håndspillede popmusik, r&b, hiphop samt 00'ernes store kvindelige popartister set ud fra et 90'er-barns øjne.

Se sangen "My Boi" her:

Herning

Take That, Jyske Bank Boxen

Take That er kendt for spektakulære liveshows. Tidligere turnéer har blandt andet budt på alt fra luftakrobater og cirkusartister over en væg af vand og hologrammer til en kæmpeelefant og en 20 meter høj robot, så når de resterende tre medlemmer af Take That indtager Herning, bliver det formentlig endnu en gang et brag af en fest.

Se sangen "Let In The Sun" her:

Fredag den 2. oktober

Odense

Lydmor, Slagteriet, Odense (natkoncert) (spiller også Radar, Aarhus 3. oktober)

Jenny Rossander, som gemmer sig bag kunstnernavnet Lydmor, holder natkoncert i Odense. På trods af sin unge alder på 25 har Lydmor allerede oplevet ganske meget. Hun har turneret det meste af det europæiske fastland og Sydøstasien og været på intime "Trust Tours" i hele Europa, hvor hun optrådte, levede og overnattede hos fans. Nu kan Lydmors skrøbelige og betagende stemme understøttet af et ambient og dog fængende, elektronisk lydbillede opleves i Odense.

Se den helt nye video til "Mrs. Me 2.0" her:

Kolding

Reptile Youth med Abby Portner, Mungo Park (spiller også på Bora Bora i Aarhus 3. oktober)

Reptile Youth giver en unik koncert med scenografi og visuals af den amerikanske kunstner Abby Portner, som igennem mange år har arbejdet tæt med Animal Collective. Mads Damsgaard Kristiansen fortsætter sit samarbejde med Abby Portner, der indtil videre har udmøntet sig i en koncert ved CPH:DOX i efteråret 2014 og på Spot Festival 2015. Denne koncert er en fortsættelse og en videreudvikling af samarbejdet. Til forskel fra de to førnævnte koncerter, der kun bestod af klaver og sang, vil der til de kommende tre koncerter være et fuldt live-setup, og bandet spiller sangene fra ep'en "Away" plus ældre materiale.

Se videoen til titelnummeret "Away" her:

Lørdag den 3. oktober

København

Copenhagen Guitar & Bass Show, København (fortsætter søndag)

Det er 10. gang, at dørene slås op til det stort anlagte to-dages arrangementet, der med blandt andet live clinics med store danske og udenlandske guitarister og bassister og salgsstande med instrumenter, gear og fed lyd hylder guitaren og bassen samt alle musikerne, der elsker og mestrer strengelegen. Du kan blandt andet opleve Rob Caggiano fra Volbeat, Thomas Risell (eks-Love Shop) aka Marlowe.dk og Billy Cross.

Hør Billy Cross med "I Want Your Guitar" her:

Joe Bonamassa, Falconer Salen

Efter den seneste offentliggørelse af Joe Bonamassas live-dvd, Blu-ray og album, "Muddy Wolf at Red Rocks" og hans anmelderroste studiealbum "Different Shades Of Blue" fra 2013 er den internationalt anerkendte guitarist taget på skandinavisk tour i løbet af september og oktober 2015. Bonamassa vil spille sange fra sine klassikere deriblandt "Sloe Gin", "Dust Bowl", "The Ballad of John Henry" og "Driving Towards The Daylight" (sidstnævnte nåede op som #2 på den officielle britiske albumliste i 2012) samt materiale fra albummet "Different Shades of Blue".

Hør "Sloe Gin" her:

 

Aarhus

Glen Hansard, Train (spiller også Amager Bio mandag 5. oktober)

Irske Glen Hansard solodebuterede i 2012 med albummet "Rhythm and Repose", hvis skiftevise ro og rytmiske intensitet lever rigtig godt op til albumtitlen. Ud over det er Hansard en yderst velbevandret og multierfaren herre. Udover at være forsanger og stifter af bandet The Frames og udgøre den ene halvdel af duoen The Swell Season har Hansard også gjort sig som skuespiller i musikfilmen "The Commitments" og spillet hovedrollen i "Once", hvor han vandt en Oscar for bedste sang for soundtracket "Falling Slowly". Han er nu aktuel med sit andet soloalbum, "Didn't He Ramble":

Hør sangen "Lowly Deserter" her:

Søndag den 4. oktober

København

Youth Lagoon, Jazzhouse (få billetter)

Trevor Powers er ene mand bag indie-projektet Youth Lagoon fra USA. Så sent som i fredags udkom Powers' tredje album som Youth Lagoon, "Savage Hills Ballroom". Et album, som GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann var svært begejstret for og og tildelte fem stjerner og ordene "I det hele taget tager han bladet fra munden på Savage Hills Ballroom, der i særklasse er mandens mest umiddelbare og lettilgængelige album til dato."

Hør sangen "Highway Patrol Stun Gun" her:

Digte & Lyd, Store Vega

Efter et udsolgt og voldsomt anmelderrost arrangement i februar præsenterer Vega igen en unik aften centreret omkring digte og lyd. Til Digte & Lyd vol. 1 blev der sat en tyk streg under at mødet mellem musik og lyrik, er alt andet end elitært, svært tilgængeligt eller kedeligt. Denne gang kan man blandt andet opleve Yahya Hassan, Signe Gjessing, Mike Sheridan, den alvorligt syge, men hårdt kæmpende forfatter Maria Gerhardt (alias dj Djuna Barnes), Jørgen Leth og IKI.

Se en teaser for arrangementet her:

Udsolgte koncerter – koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

1. oktober: Lydmor, Ideal Bar

1. oktober: Kasper Spez, Jazzhouse

2. oktober: AvAvAv, Lille Vega

ANNONCE