x
Jørck: Black Sun

Jørck
Black Sun

Jørck: Black Sun

GAFFA

Album / Eget Selskab
Udgivelse D. 18.01.2016
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Et cigarettilrøget mørkt rum, en barstol på en lille scene i hjørnet, en klagende guitar og en rocket, vibratofyldt vokal. 

Sådan kunne man forestille sig duoen Jørck, bestående af Trine Jørck på vokal og Torben Guldager på guitar, indtage virkeligheden eller rettere: Tage virkeligheden ind. 

For teksterne svæver et hævet sted imellem iagttagelse af eksistenser og pointer om livet, og hendes fantastiske stemme er betagende. Sådan lidt Mazzy Star-inspireret.

Tjek den enkle, men tryllebindende struktur imellem klaverets ensomhed og guitarens baggrundsklagende rumklang på albummets bedste nummer Black Sun, tjek den slæbende You Let the Looseness In eller den Sort Sol-faretruende No Center med Dragut Lugalzagosi på dyster andenvokal. 

Selv om albummet set over bredden ikke holder samme grænsesøgende niveau og løber lidt tør for benzin på originaliteten bag melodierne, der bliver som så meget andet i genren – tjek It Sure Wasn't Easy, Choices og The Girl Without A Name (hvor teksten om tabt identitet ellers er spændende) – er der flere steder beviser på noget fortrinligt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA