Nyhed

Smuk video fra den danske americana-duo Jørck

GAFFA.dk – alt om musik

Handler om at være fanget i et følelsesmæssigt fængsel

Den danske americana-duo Jørck udgiver 1. november minialbummet Citadel, og de varmer op til albummet med singlen "Belle Reve" og den tilhørende, smukke video. Se videoen nedenfor.

Jørck bestående af sanger Trine Jørck og guitarist Torben Guldager dannede i en årrække også par privat. I 2017 gik de fra hinanden og besluttede ved samme lejlighed at opløse duoen. Nu har de fundet sammen igen, dog "kun" musikalsk, og har lavet et anderledes break-up-album.

Sangene på albummet er skrevet over en længere periode, hvor parret var ved at gå fra hinanden, og blev i første gang skrinlagt, da bruddet blev en realitet. På opfordring fra producer Mads Brinch (Bisse, Irah med flere) blev sangene i december 2018 dog hevet frem fra gemmerne igen, og Jørck og Guldager besluttede sig for at gøre det færdigt, som de havde påbegyndt. 

Sangen og videoen “Belle Reve” ("smuk drøm" på fransk) handler om at være fanget i et følelsesmæssigt fængsel. "Belle Reve" er opkaldt efter et fængsel i tegneserien og -filmen Suicide Squad, og de to karakterer i videoen repræsenterer to parter i et forhold, som taler to forskellige kropslige og følelsesmæssige sprog, som aldrig rigtigt kan mødes. 

Jørck kan opleves live på Musikcaféen i København den 31. oktober, med støjrock/singer-songwriteren Roxy Jules som special guest.

Jørck debuterede i 2012 med albummet Sustianable Dream, som i 2013 blev fulgt op af ep'en Dancing on Gold og i 2016 af albummet Black Sun, og begge album har fået pæne anmeldelser af GAFFA.

LÆS OGSÅ: Mazzy-star-agtigt album fra duo indtager til tider virkeligheden helt tryllebindende

Se videoen til "Belle Reve":

ANNONCE