x
Nikolaj Nørlund og Copenhagen Phil: Villa

Nikolaj Nørlund og Copenhagen Phil
Villa

Nikolaj Nørlund og Copenhagen Phil: Villa

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 20.02.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Symfoniorkestret Copenhagen Phil har de seneste år kørt en koncertrække med danske musiknavne, der nu bliver til en albumudgivelse med Nikolaj Nørlund. Den danske sangskriver har skrevet alle sangene og medbringer sit eget orkester minus guitar.

Det er store musikalske muskler, som Nørlund her leger med, og han har formodentlig været sig selv pinligt bevidst om ikke at ende i et musikalsk Disneyland. Nøglen er blevet Nørlunds ord og fortællinger, hvor hans sangforedrag ligger helt fremme og ofte antager en egentlig fortællerstemme.
Nørlund lader dog også den romantiske og melankolske stemning træde frem i de mere melodibårne sange, som i den længselsfulde Bagenkop og den hengivne Ukronede Konger. Og det er her mellem eventyrfortællingen og den længselsfulde popsang, at Nørlund bærer projektet igennem.

Det kan blive en vildsom omgang at få banket et symfoniorkester i hovedet, når solisten insisterer på nærvær. Copenhagen Phil bidrager som sådan ikke med noget nyt til Nørlunds musikalske karriere, men han forstår at bruge dem som et nyt effektivt virkemiddel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA