x
Asger Techau: Phonetics

Asger Techau
Phonetics

Asger Techau: Phonetics

GAFFA

Album / ArtPeople
Udgivelse D. 15.04.2016
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Vi fik ham ind under huden sideløbende med Kashmirs voksende udbredelse og succes. Asger Techau, trommeslageren fra Kashmir. Men i september 2014 i forbindelse med et bryllup i New York, hvor Asger Techau var med, luftede han sine tanker om et soloalbum over for produceren Mario McNulty (der også tidligere har været tekniker for Kashmir), og i maj 2015 begyndte arbejdet med solodebuten Phonetics, hvor Asger Techau selv har skrevet sangene og selv synger.

Resultatet er et lækkert og erfarent gennemarbejdet album med en sound ikke fjernt fra Saybia og den melodiske, dybfølte, bløde rockbølge, som også Kashmir særligt tidligere har flirtet rundt med. Asger Techaus vokal er dog grundlæggende væsentlig dybere – om end med enkelte undtagelser som på albumfinalen, den vuggende Passing Bubbles, hvor vokalen nærmest bliver Jonas H. Petersen (Hymns From Nineveh)-lys. Men ellers. Man kan af samme grund ikke helt undgå at lade tankerne svømme lidt mod Jacob Bellens (I Got You On Tape).

Sangene er bygget ud fra rolige, logiske strukturer og stemningsopbygninger, og tilsat tekster, der kredser om livsfilosofi og kærlighed. Det katapulterer aldrig til noget vildt, men følger en klassisk, rolig introvert og med-lukkede-øjne-følt stemning.

Titelsangen Phonetics er det bedste eksempel, men det grundlæggende er, at han har god fornemmelse for catchy guitarrundgange, som på den glimrende førstesingle Breathe eller Iron Betty. Og så gør det altså heller ikke noget, at man mærker lidt af den dna, der i gamle dage kunne have stået Kashmir på, som No Misgivings eller en titel som Big City Dropout. Det skal blive spændende at høre ham live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA