Nyhed

DET GODE LIV: Kashmir-album fejres med bog og udstilling

Den nye bog føjer sig til kritikerrost serie om store dansk album

Det er snart 25 år siden, Kashmir udgav deres album The Good Life, hvor man finder numrene "Mom in Love, Daddy in Space", "Graceland" og "Lampshade". Nu forlyder det så, at jubilæet fejres med både en udstilling på rockmuseet Ragnarock i Roskilde og en bog i serien Danske Albums.

Udstillingen i Roskilde - som får navnet The Good Life - åbner til efteråret, men allerede nu kan fans med fordel begynde at støve minderne af. Museet tager nemlig meget gerne imod bidrag til udstillingen i form af for eksempel fotos, souvenirs eller videohilsner.

"The Good Life er et fantastisk album, som fortjener at blive taget frem igen og hyldet. Vi ved desuden, at det er et album, som fylder meget i Kashmirs dedikerede fanskare, og vi håber derfor, at så mange som muligt vil være med til at markere albummets betydning ved at sende bidrag ind til os,” siger museumsinspektør på Danmarks rockmuseum Ragnarock, Rasmus Rosenørn i en pressemeddelelse. Museet er allerede gået i gang med indsamlingen, og du kan tilføje dit bidrag her.


”Vi leder efter alle typer materiale. Hvis man kravlede op på scenen i 1999 for at hugge sætlisten eller ligefrem var en af de 50 heldige, der nåede at købe vinyl-udgaven i en hånddesignet version, så vil vi meget gerne låne dem og passe godt på dem,” uddyber Rosenørn i pressemeddelelsen.

KASHMIR 2003: Det er ikke blod, men pastasauce

Udover, at Kasmir får deres egen udstilling, får pladen The Good Life også sin helt egen bog, som en del af bogserien Danske Albums. Portrætbogen er skrevet af journalist Karina Edlund Jensen, og er baseret på interviews med bandmedlemmerne Kasper Eistrup, Asger Techau og Mads Tunebjerg. Herudover har hun også interviewet andre involverede i processen, så som producer Jon ’Joshua’ Schumann og musiker Tim Christensen.


The Good Life var et meget vigtigt soundtrack til min egen gymnasietid. Man skal virkelig være bygget af hårde, kolde sten for ikke at blive påvirket af teksterne. Efter at have hørt bandet selv fortælle om alt det hårde arbejde og også de store ofre, de måtte bringe både professionelt og privat i de år for at skabe de ti smukke sange, er pladsen i mit hjerte kun vokset,” siger Karina Edlund Jensen, i pressemeddelelsen, og tilføjer:

The Good Life viser, hvor vigtige brikker i dansk musikhistorie Kashmir er især nu, hvor de ikke aktivt udgiver musik længere.”

The Good Life bliver den sjette bog i serien Danske Albums. De fem andre tæller Kim Larsens Værsgo, Anne Linnets Marquis de Sade, Sods’ Minutes To Go, Natasjas I Danmark er jeg født og Malk de Koijns Sneglzilla.


DET GODE LIV: Her er forsidehistorien med Kashmir fra '99 - og billederne fra dengang

ANNONCE