x
Lust For Youth: Compassion

Lust For Youth
Compassion

Lust For Youth: Compassion

GAFFA

Album / Sacred Bones Records
Udgivelse D. 18.03.2016
Anmeldt af
Jens Dræby

Compassion lyder som enden på den lange rejse, Hannes Nordvidde begav sig ud på med Lust For Youth for omtrent seks år siden. Et soloprojekt har, efter udskejelser med inadvendt lo-fi og Casio-klaver, vokset sig stort og stærkt og sågar budt Malthe Fischer og Loke Rahbek om bord. Med 2014's International blev skallen brudt, og nu står der et mesterværk af genfødt og gennemført new wave med en nøjagtig ligevægt mellem de store armbevægelser og de små dunkle atmosfæriske følelser.

Der er blevet hakket nogle dybe kanter i den brede lyd fra gruppens seneste roste album, og Norviddes røst trænger igennem, som kun datidens stadionbetvingende punkbarytoner kunne det. Med otte sange har trioen skåret helt ind til benet og frembragt en tung lille tordenstorm, der buldrer af sted fra de første synth-nedslag på Stardom til den kælne støvregn på In Return, hvor Lust For Youth viser sine rødder og forpligter sig fuldkomment til lyden af en glemt fransk informercial om hudpleje.       

Singlerne er godt sendt ud fra et album, der sender Nordviddes projekt langt ud over betegnelsen synth-pop og videre på en bølge af gennemført tilbagesyn og klare referencer i Orchestral Manoeuvres In The Dark og Ultravox. En ufattelig produktion på Compassion er støbeskeen til skrøbelige intentioner om at genoplive en velbåren musikperiode, og det færdige materiale fra Lust For Youth er nærmest, som om den nye bølge fra 80'erne stadig rejser sig derude under tordenskyerne.    

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA