Nyhed

Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Fra sludge-metal over indie-pop ad libitum til Danmarks ældste rockband – og meget, meget mere

Weekenden nærmer sig med masser af spændende musikalske oplevelser både ude og inde. Traditionen tro har vi udvalgt de 11 mest interessante, som der stadig er ledige billetter til. Klik på kunstnernavn for link til billetsalg og mere info.

TORSDAG DEN 19. MAJ

København:


Crowbar, Vega

New Orleans-sludge-metalbandet har netop givet koncert på Atlas i Aarhus, hvor GAFFAs anmelder Simon Nielsen var godt tilfreds, uddelte fire stjerner og blandt andet skrev: Thrash mødte hardcore og blues mødte sydstaternes rocktraditioner, der alt sammen blev sammenbundet til den karakteristiske sludge, hvorpå ”To Build a Mountain” og afstikkeren ”No Quarter” af Led Zeppelin fungerede som pragteksempler.


 

FREDAG DEN 20. MAJ:

København:


Dreamers Circus + Väsen, Vega


Dreamers’ Circus hører til blandt de mest lovpriste yngre danske folkemusikgrupper. Ale Carr fra Sverige og Nikolaj Busk og Rune Tonsgaard Sørensen fra Danmark har siden 2009 spillet over hele verden med Dreamers’ Circus til store roser.

Rune Tonsgaard Sørensen blev i 2013 tildelt Kronprinseparrets Stjernedryspris. I den anledning optrådte Dreamers' Circus til et stort show i Sydneys Operahus. Senest vandt trioen ”Årets album” samt ”Årets komponist” til folkemusikkens Danish Music Awards 2015.

Også den særdeles erfarne svensk folk-gruppe Väsen kan opleves denne aften.

 


Glimt, KW3, Krausesvej 3, 2100 København


GLIMT og KW3 sætter fokus på et tiltagende problem i vores samfund: teknologisk afhængighed og afhængigheden af sociale medier. Gennem sociale, kunstneriske og musikalske indslag vil GLIMT kaste lys på tilstedeværelsen i nuet. Arrangørerne har inviteret unge lys- og installationskunstnere indenfor i rden gamle villa for at skabe et unikt oplevelsesrum, hvori der vil fremføres koncerter af nogle af de mest spændende upcoming kunstnere i København. Koncerterne vil blive oplyst af talentfulde unge vj’s, som fuldender den eskapistiske oplevelse med smukke visuals. Ved ankomst til eventen afleverer man sin mobiltelefon. I bytte får du en lille overraskelse, så man rigtig kan mærke, man er blevet mobil-fri!

De optrædende er sangskriverne Marc Facchini og Maja Gry, dj og producer Saboye!, pop/hiphop-duoen Rest In Beats, sangerinden IDA KUDO og dj’sene Dee Brown og Terry Tester, begge fra labelet og dj-kollektivet Copenhagen Underground Posse.

 


Fritz Kalkbrenner, Amager Bio

Sidste år var han hovednavn til Distortion Ø på Refshaleøen, og nu vender den tyske dj Fritz Kalkbrenner tilbage til København. Med hans karakteristiske mørke vokal lagt hen over de live dj-sæt er der lagt op til en live-oplevelse ud over det sædvanlige.

Fritz Kalkbrenner gjorde sig for alvor bemærket i 2008, da han sammen med sin bror producerede soundtracket til filmen "Berlin Calling". Siden da har Fritz Kalkbrenner udgivet tre studiealbum, adskillige singler og været hovednavn på mange store festivaler og klubber rundt omkring i verden. I 2013 spillede han for et udsolgt KB18 og i 2015 spillede han til Distortion Ø i København og Karrusel i Odense. Hans seneste album "Ways Over Water" udkom i 2014 og inkluderede blandt andet hittet "Back Home".

 

Morten, Tivoli, Plænen


Morten, tidligere kendt som Morten Breum, har i mange år været et stort navn på den internationale dj-scene og en flittigt efterspurgt producer og remixer. Han har vundet adskillige priser ved Danish DJ Awards, og for et par år siden besluttede han sig for at rykke til Los Angeles for at prøve lykken dér. Til sommer er han gæst hos David Guetta på Ibiza-klubben Pacha, han har for nylig remixet Adeles kæmpehit Hello, men flyver gerne hjem til en optræden i det danske – for første gang i Tivoli.

 

Aarhus:


Gnags, Tivoli Friheden


Sidste sommer fik Gnags comeback med deres første turné i seks år til en række danske festivaler. I år fejrer Danmarks ældste rockorkester 50 års jubilæum. Det markeres med en endnu større anlagt koncertrække, "Gnags Dansaurus-Tour 2016", hvor højdepunkterne fra Gnags' lange karriere luftes.

"Der skal danses, synges og festes igennem. Vores jubilæum er lige så meget vores publikums jubilæum", siger sanger, sangskriver og eneste oprindelige medlem, 63-årige Peter A.G. Nielsen, som lover et spektakulært show med masser af knald på. "Vi glæder os til at feste os igennem Danmark hele sommeren. Kom og få det hele med", lyder opfordringen fra dansk rocks ældste band.

 


Pop Revo, VoxHall, Atlas og Radar

Den aarhusianske festival for indiepop, alternativ rock og det, der ligner har valgt at lukke ned efter 13 år, og dette markeres med temaet ''Friends'' for denne sidste udgave af festivalen. På programmet finder man fredag blandt andre Yung, som for første gang vil spille hele deres kommende fuldlængde-debutalbum ”A Youthful Dream”, der udkommer 10. juni på det amerikanske pladeselskab Fat Possum (The Black Keys, Fat White Family, Modest Mouse med flere). Også den danske synth-duo First Hate og det firserinspirerede Aarhus-band Tears kan opleves denne aften.

 


LØRDAG DEN 21. MAJ:

Aarhus:

Digte + Lyd, Musikhuset


Efter to succesfulde og anmelderroste koncerter i Vega i København rykker Digte & lyd nu til Aarhus. På scenen kan man opleve mere end et dusin optrædende forfattere og musikere i nytænkende og overraskende musik og poesi-samarbejder. Mød Henrik Nordbrandt, Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter, Maria Gerhardt (erstatter den pt. fængslede Yahya Hassan) samt Pernille Rosendahl & Who Killed Bambi.

 

Pop Revo, VoxHall, Atlas og Radar


Den aarhusianske festival for indiepop, alternativ rock og det, der ligner lukker og slukker definitivt denne aften, og det gør den med blandt andre det skotske indiepop-orkester The Pastels. Et band, der har været aktivt siden 1981, men sjældent spiller live og sjældent udgiver plader. Et band som, med arrangørernes ord, ”ALTID gør tingene på deres egne betingelser, og som er et af de bands med mest personlighed og integritet.” Også blandt andre det danske post-punk/elektro-band Lust for Youth kan opleves til denne sidste nat med kliken.

 


Odense:

Subkultur mod Racisme, Studenterhus Odense

Odense Studenterhus og tre odenseanske musikalske projekter går d sammen om en gratis aften under temaet Subkultur mod Racisme. Der er tale om et apolitisk arrangement – ”racisme bør ikke være et politisk problem, det er et moralsk problem, og i det 21. århundrede må vi lægge den slags bag os, uanset vores farve, religion, seksuelle observans, evt. tentakler, etc”, som arrangørerne udtrykker det. Og det er meget sjovere på den måde, hvilket en aften som denne skal være med til at fokusere på. Alle musikere stiller gratis op, så folk kan komme gratis ind.

Arrangementet sker i samarbejde med svenske RTSI, Rätten till sin identitet.

Program:

21:00 - Oktronium
Oktronium er en odenseansk electronicagruppe med skiftende medlemmer, der optræder maskeret. Musikken trækker på elementer af såvel electronica og techno som acid, skweee og en smule industrial, og de elektroniske klange får visuelt følgeskab af live VJ-sæt. Oktronium har blandt andet optrådt i forbindelse med kunstudstillinger af forskellig art.


22:00 - Ras Bolding
Ras Bolding har huseret i Odenses alternative miljø i mange år og står blandt andet bag Klub Golem. Som musiker har han givet et hav af koncerter og forener genrer som synth, goth, new wave, electronica og ødelagte computerspil. På aftenen flankeres han af Frøken Sort og Hvid, aka. Lærke Kruse på bas og Mie Jakobsen på synth. Der loves trefarvet lasershow, neonrør, røg og damp.

23:00 - Einsatz

Hvor både Bolding og Oktronium har mange koncerter på CV'et, er Einsatz en forholdsvis ny gruppe, som dog allerede har optrådt på netop Studenterhuset et par gange. Gruppen tager afsæt i metal, men her og der også med spor af teatralsk gotisk rock, og de der for eksempel glæder sig til Rammstein på Tinderbox i næste måned burde godt kunne lytte med her.

 


Helsingør:

Click Festival

Festivalen for eksperimenterende musik, kunst og teknologi er tilbage. Åbningskoncerten med hovednavnet, den amerikanske komponist Philip Glass, fredag er nu udsolgt, men man kan stadig købe billet til resten af festivalen, hvor man blandt andet kan opleves Valby Vokalgruppe og den venezuelanske dj og producer Arca, der blandt andet har arbejdet med markante navne som Kanye West, Björk og r'nb-fænomenerne FKA Twigs og Kelela.

 


 


ANNONCE