x
Exec: The Limber Real

Exec
The Limber Real

Exec: The Limber Real

GAFFA

Album / Tambourhinoceros
Udgivelse D. 12.02.2016
Anmeldt af
Jens Dræby

Stort set alt ved dette dybt personlige og semi-akustiske projekt fra Troels Abrahamsen skriger elektronisk musik. Det er selvfølgelig ikke tilfældigt, at et album om ensomhed i en hyperkompleks verden bruger ord fra en verden af programmer, algoritmer og processer, og måske er det i virkeligheden meningen, at lytteren ikke skal drages ind i Execs lydunivers, men i stedet udfordres af klaverets svigende melankoli. 

Abrahamsens stemme på The Limber Real vil øjeblikkeligt sende tanker til Anohni og den vaklende vokal, der på én gang ikke forholder sig til teksten og alligevel fortæller budskabet hudløst ærligt. Her er et album, der har skåret fedtet fra og efterladt et sårbart publikum med 14 små bidder af mørkt stof og slukkede lys. En eminent grovkornet melodi med en aldeles ligefrem sangtekst på f.eks. Blink rammer præcis samme mellemlanding mellem naivitet og sørgmodighed som Daniel Johnston.

Albummet er et soundtrack til en sørgelig musical uden lige og kræver med andre ord det helt rigtige humør til ensporet sortsyn. De små og store forandringer undervejs og primært efter Intermission er med til at sikre, at albummet høres som en helhed og ikke blot som en kompilering af klaver og klagesang. Execs The Limber Real er muligvis en engangsforestilling, der dog alligevel er veludført og tankevækkende set i lyset af en karriere, der engang har været Veto og Supetroels.   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA