x
Mørtel: Blitz

Mørtel
Blitz

Mørtel: Blitz

GAFFA

Album / DME
Udgivelse D. 27.03.2016
Anmeldt af
Espen Strunk

Mørtel startede som et glædeligt generationsmøde mellem Hans Holten Hansen – kendt fra blandt andet glimrende Ræv Hund Bjørn – og den 27 år yngre kollega Andreas Hjertholm, hvis særegne sangstil og skæve lyrik hidtil har fundet afløb i bandet Atomfax.

I dag er de tre mere – og klar med dette album, hvor de to sangskrivere skiftes til at indtage den vokale hovedrolle. Den særegne skive lever i spændingsfeltet mellem den både skæve og seriøse lyrik og så en legende, af og til næsten introvert musikalsk servering af denne.

Personligt har jeg størst fidus til de indslag, hvor Holten indtager hovedrollen, mens Hjertholms lettere forcerede sangforedrag føjer en unødvendigt fjollet dimension til helheden. Til gengæld er tekstuniverset gennemgående interessant, og produktionen sikkert varetaget af No Knox-veteranen Per Buhl Ács.

Her eksperimenteres både lyrisk og musikalsk, og den slags er altid velkomment i en verden af reproduktioner og metervaremusik. Fred så være med, at Blitz ikke just er et værk, som inviterer lytteren indenfor.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA