x
Elliphant: Living Life Golden

Elliphant
Living Life Golden

Elliphant: Living Life Golden

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 25.03.2016
Anmeldt af
Jens Dræby

Hvis man kan leve med, at en svensk pige, hvis folkelige navn er Ellinor Olovsdottor, gør sit bedste for at efterligne reggae-musikkens særlige patois-vokal, så er der god håndfuld fine sange på Elliphants nye album Living Life Golden. Den mere EDM-betonede lyd kendt fra Major Lazer er til dels blevet erstattet med højtravende pop-sange, som placerer den eklektiske sangerinde et sted mellem Santigold og Ellie Goulding.

Det er vanskeligt at sige, om patois-dialekten er altafgørende for at Elliphants nye album. På den ene side rammer hun noget helt perfekt og enestående på de personlige, nærværende og alligevel bombastisk halvt råbende sange Step Down og Thing Called Life. På den anden side indeholder albummet også en Skrillex-autopilot med linjer om at blive gramset på, mens hun ligger i ske og den akavede Not Ready, der på trods af effektivt omkvæd sagtens kunne klare sig uden den tykke roots reggae-parodi. Selv Snow var ikke så langt nede at grave i Jamaica. 

Man behøver ikke at bekymre sig om, at Elliphant forsvinder i det imponerede hold af samarbejdspartnere. Hver især tilpasser kunstnerne sig den særlige stil og både MØ og Azaelia Banks lyder, som om de altid har arbejdet sammen med Elliphant. Bedst er Banks dog, fordi hendes rap flyder frit i kvasi-reggae-universet, mens der er blevet lagt et låg på MØs energi, der ganske givet ville overskygge hovedpersonen.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA