x

Tim Hecker
Love Streams

Ambient electronica

GAFFA

Album / 4AD
Udgivelse D. 08.04.2008
Anmeldt af
Ras Bolding

Amerikanske Tim Hecker har efterhånden en del udgivelser på sit CV, album såvel som ep'er, og nu er han altså klar igen, med Love Streams, der er indspillet i Reykjavik, Island.

Man behøver ikke nødvendigvis at lade sig narre af albummets titel – her er ikke tale om bløde kærlighedsballader svøbt i sirup og Michael Bolton, men derimod om instrumentalmusik, som placerer sig et sted mellem ambient og electronica, her og der udstyret med sporadiske kor-agtige passager samt en smule støjmanipulation.

Bedst fungerer de passager, hvor der arbejdes med flere forskellige lydkilder, hvor ambientmusikkens i udgangspunktet stillestående karakter forenes med variation via små temaer fra forskellige instrumenter og til tider stemmer. Musikken kan godt minde lidt om nyere Eno eller Basinski, og det er jo for så vidt ikke så ringe. Om end man måske samtidig kan sige, det vidner om, at ambientgenren, næsten pr. definition, er vanskelig for alvor at sætte sit aftryk på, endsige fornye. Jeg synes dog, Hecker leverer noget personlighed også, hvilket selvsagt er positivt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA