Nyhed

Ny elektronisk koncertklub starter på fredag

Eksperimenterende elektronisk musik får chancen hos Proton i Jazzhouse

På fredag den 31. januar starter en ny elektronisk orienteret koncertklub i Jazzhouse i København, som ønsker at præsentere kunstnere, der laver for eksperimenterende elektronisk musik til at passe ind på landets natklubber. Projektet hedder Proton og vil fra på fredag af præsentere seks koncerter i København hen over foråret.

Det hele skydes i gang om to dage, hvor den elektroniske entertainer Felix Kubin (billedet) med det excentriske polske big band Mitch & Mitch (billedet) giver koncert på Jazzhouse. Resten af året byder på den provisoriske technomusiker Morphosis, hvor der samme aften vil være mulighed for at opleve den danske trommeduo ToTo, som giver repetitiv musik en helt ny betydning. Foruden dette præsenterer koncertklubben snart albumaktuelle Tim Hecker, Kontra Musik, trioen Moritz von Oswald, og en aften, hvor det berlinske pladeselskab Pan er kurator. 

Proton er startet af medlemmer fra Odense-festivalen Phono, der også udmærker sig inden for den elektroniske genre. Selv udtaler arrangørerne, at de: "Mestendels vil præsenterer musik, som kan siges at befinde sig enten i periferien af dansegulvet, eller i den dansable og taktfaste ende af eksperimentalmusikken."

Herunder finder du den fulde programoversigt for forårets koncerter:

31/1: Felix Kubin & Mitch and Mitch
 (DE/PL)

01/03: Morphosis x ToTo
 (LB/DK)

04/04: Tim Hecker
 (CA)

05/04: Kontra-Musik showcase feat. TM404 / rRoxymore / Kondens / Ulf Eriksson (DJ)
 (SE/DE)

10/05: Mouritz Von Oswald Trio (DE)

31/05: PAN showcase feat. Bill Kouligas / Gamle / Jar Moff (US/UK/GR)

 

ANNONCE