x
20-årig hollænder byder Rihanna op til dans

Martin Garrix, Smukfest, Bøgescenerne

20-årig hollænder byder Rihanna op til dans

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

På trods af at onsdagen på Smukfest bød på regn i lårtykke stråler og derigennem anledning til at prøve sit splinternye regntøj af, var det ikke lig med dårlig stemning blandt det fremmødte publikum natten til torsdag.

Efter Rihanna, Smukfests absolutte hovednavn, havde lagt bøgeskoven ned med rygsækken fuld af megahits, kan det ikke have fordret andet end ærefrygt at træde ind på Smukfests største scene.

Klokken 23.30 skulle den blot 20-årige hollandske dj-komet Martin Garrix dog forsøge at fortsætte og forbedre den fest, som Rihanna havde påbegyndt. 20 år, indtag scenen efter Rihanna, skab en fest og luk bøgescenen på Skanderborg Festivals første store koncertdag var den opgave, Garrix var blevet hyret til.

Scenen er sort, men efter få minutters venten eksploderer bøgesecenen. Et mekka af fyrværkeri og et inferno af lys pryder pladsen, hvor festivalgæster fyldt af ekstase fra koncerten forinden har taget plads.

Martin Garrix ejer fra første øjeblik scenen med en smitsom energi og et ubeskriveligt nærvær. Højttalerne masserer og – for det ældre publikum maltrakterer – øregangene blandt de fremmødte, men festen er skudt i gang.

Med hittet ”Pompeii” fra Batille starter Martin Garrix sit sæt og får folk op i et gear, hvor Rihanna må se sig slået. Nærværet og energien på scenen er enorm, og hollænderen er flyvende. En sky af konfetti breder sig ud over skoven, og det fremmødte publikum går akkompagneret af Garrix’ smittende tilråb helt amok.

Halvvejs gennem koncerten lyser advarselslamperne fra festivalarrangørerne for tredje gang. ”Skub ikke hinanden” står der på de røde skilte, som pryder alle de opsatte storskærme i nærheden og bevæger tankerne hen imod i fjor, hvor Kim Larsen var for stor til en alt for lille scene. Kort efter afbrydes koncerten i to minutter for at markere alvoren bag budskabet på de opstillede storskærme.

Martin Garrix er koncerten igennem yderst nærværende, energisk og smittende og remixer undervejs et hav af sange, som publikum kan identificere sig med, hvilket kombineret med fede visuals rent faktisk kan leve op til og måske endda overstråle den danske yndling og den amerikanske megastjerne, som tidligere samme aften havde betrådt samme scene.

Garrix bød på en vild fest og en fabelagtig start på Smukfest 2016. Det er ikke uden grund, at manden eller nærmere betegnet drengen bevæger sig længere og længere op ad dj-popularitetslisten.

Ballet bliver afrundet med et stærkt remix af The White Stripes' megahit ”Seven Nation Army Now”. Folk går amok, og Martin Garrix runder af med kommentaren ”see you next time”. Ja, det gør vi.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA