x
F.M.K.: F.M.K. EP

F.M.K.
F.M.K. EP

Riot grrrls med rå og upoleret energi

GAFFA

EP / Like a Can of Bean Records
Udgivelse D. 30.09.2016
Anmeldt af
Simon Nielsen

F.M.K. er det seneste skud fra Like a Can Of Beans. Og ligesom den æstetik, der dyrkes på det danske pladeselskab, bevæger F.M.K. sig i krydsfeltet mellem støjet riot grrrl-punk og fuzzet surferrock a la The Raveonettes. Med trioens selvbetitlede debut-ep er kvindetrioen sendt godt af sted mod den danske rockscene, som allerede slås fast på åbningsnummeret Kim Deal – en hyldest til den tidligere bassist i Pixies. Her handler det om bassen, og det giver nummeret en musikalsk dybde, der sender nostalgitripperen tilbage til 90’ernes ungdomsoprør.

F.M.K. befinder sig tydeligvis godt blandt rockmusikkens store helte, og taberne af KarriereKanonen er eftersigende inspireret af kendisser, de tre kvinder i bandet helst vil knalde, giftes med eller slå ihjel. Så kan man selv gætte sig til, hvilken kategori Kim Deal placeres i.

På ”Fuck Mary Kill” kommer riot grrrl-attituden for alvor til udtryk, og vokalharmonierne bevæger sig let og elegant igennem den skærende støj, hvor den under Dronefare og Erasure står på proto-punk og surferrock, båret af de højenergiske guitarsekvenser.

På trods af genrens og energiniveauets variation,er surferrockens guitarmelodier det gennemgående element, og pladen igennem emmer af musikalsk stilsikkerhed. På den ellers kun seks numre lange ep formår F.M.K. at bevæge sig vidt omkring rockens nonkonforme temaer uden at miste essensen af deres retrospektive lyd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA