x
Run the Jewels: RTJ3

Run the Jewels
RTJ3

Skarpslebne juveltyve render med det hele på uimodståelig og træfsikker treer

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 25.12.2016
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Med to storslående albumjuveler i bagagen er forventningerne til Run The Jewels’ tredje opus skruet godt og grundigt i vejret. Og ikke alene bliver de indfriet, faktisk er Killer Mike og El-P på RTJ3 i storform i en sådan grad, at de flere steder overgår sig selv.

El-P’s producerevner er på ingen måde blevet ringere siden sidst, og oven på en nærmest afhængighedsskabende cocktail af blandt andet tunge beats, brede synths, jazzet sax og bombastisk bas spytter de to rimsmede hæsblæsende onelinerværdige linjer på stribe, så man skulle tro, de havde en intern konkurrence kørende.

Der er ikke bare medrivende og glødende politiske ”call to arms”-hymner (Thieves! Screamed the Ghost) og storskrydende hiphop-lingo (Talk to Me), men der er også personlige fortællinger om sygdom og død (Thursday in the Danger Room), ligesom der sættes ord på den angst, mange føler i den tid, vi lever i (A Report to the Shareholders / Kille Your Masters), hvor et tændergnistrende gæstevers fra Zach de la Rocha sørger for at lade den dystopiske albumafslutter og dermed pladen selv stoppe, når legen er allerbedst.

I al hast fremskyndte Run The Jewels udgivelsen af albummet, der landede 25. december og med et fik samtlige lister over 2016’s bedste album udgivelser til at fremstå mangelfulde. Det er plader som denne, man har opfundet de seks stjerner for at kunne honorere.

Nu kan det kun blive fredag på NorthSide alt for langsomt!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA