Nyhed

Musikere udtrykker deres støtte til Palæstina i åbent brev

GAFFA.dk - Alt om musik

Artister fra hele verden har forenet sig i solidaritet med det palæstinensiske folk, der har været udsat for voldsomme angreb hen over de sidste par uger

635 musikere har i et åbent brev erklæret deres støtte til befrielsen af Palæstina, såvel som de opfordrer andre musikere til at afholde sig fra at optræde i Israel, i sympati og solidaritet med palæstinenserne. Erklæringen er både blevet udgivet på engelsk, fransk og spansk og er underskrevet af de mange artister fra hele verden. 

I brevet står der blandt andet: “Som musikere kan vi ikke være stille. I dag er det essentielt, at vi støtter Palæstina. Vi opfordrer vores jævnaldrende til offentligt at udtrykke deres solidaritet med det palæstinensiske folk. Medvirken til israelske krigsforbrydelser finder sted, hvis man er stille, og stilhed er ikke en mulighed i dag. Stilhed er ikke en mulighed, eftersom det brutale israelske bombardement af det belejrede Gaza kostede mere end 245 liv de sidste par uger”. 


Black Thought og Questlove fra hiphop-bandet The Roots, rapperen Bun B, hiphop-gruppen Cypress Hill, DJ og producer DJ Snake, The Strokes-forsangeren Julian Casablancas, rapperen Noname (billedet), singer-songwriteren Patti Smith, rapperen Pharoahe Munch, rockbandet Rage Against The Machine, rapperen Royce Da 5’9, hiphop-duoen Run The Jewels, rapperen Talib Kweli og rapperen Vic Mensa er blandt brevets afsendere.

Vic Mensa tidligere udtrykt sin sympati for det palæstinensiske folk, blandt andet med læserbrevet What Palestine Taught Me About American Racism, der blev udgivet i Time i 2018. I læserbrevet drager han, efter en rejse til Palæstina, paralleller mellem diskriminationen og undertrykkelsen af sorte amerikanere i USA og dét, som det palæstinensiske folk udsættes for. 

“I dag taler vi sammen og forlanger retfærdighed, værdighed og retten til selvbestemmelse for det palæstinensiske folk og alle, der kæmper mod kolonial fordrivelse og vold verden over”, står der længere nede i brevet, som afsluttes: “Vi tror på, at det her er afgørende for, at vi en dag kan leve i en verden uden segregering og apartheid. FRI PALÆSTINA”.


Læs hele brevet lige her.

 

LÆS OGSÅ: Seks politiske musiker-statements, vi aldrig glemmer 


ANNONCE