x
Gnags: Nørd

Gnags
Nørd

Danmarks ældste rockband lyder forfriskende nok som sig selv

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 03.02.2017
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Med mere end 50 år på bagen er det prisværdigt, at Gnags insisterer på at være mere end nostalgisk underholdning. Og på deres første album i otte år gør de det endda ved at søge tilbage til bandets kerneværdier, der består af en omgang hippiesludder og lige dele rock- og danseorkester.

Nørd har Gnags' alter ego Peter A. G. Nielsen fået guitaristen Per Chr. Frost med om bord igen, og sammen har de formået at give det gamle band et makeover, så de fremstår yderst veloplagte i melodimaterialet. Det er hovedsageligt sket ved at finde tilbage til reggaetonerne og så en balanceret klassisk rock. Ingen tvivl om, at Per Chr. Frost har en væsentlig aktie i denne musikalske afstemning, og hans sprøde guitarspil har en fremherskende plads på Nørd, der dog også mister lidt af bandets utæmmede charme på denne konto.

Oraklet Peter A.G. Nielsen svigter heller ikke med sine fabulerende sange, der med alderen er blevet mindre forvrøvlede, men absolut ikke uden klare anvisninger på, hvordan verden skal beskues. Det bliver lige en tand for bedrevidende på En Kæde Er Ikke Svagere End Det Stærkeste Led, mens han gør det langt bedre i det poetiske hjørne som på Ramte Plet.

Der er ingen slinger i valsen på Nørd, hvor Rutebilens Bumpen viser Gnags bedste kvaliteter som danseorkester, og på En Lille Brønd åbnes der op for det store vingefang. På Nørd kæmper Gnags sig tilbage som et orkester, der er andet end en gammel hippiedrøm, og de virker mere end klar til at stå på scenerne landet over.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA