x
Jens Lekman: Life Will See You Now

Jens Lekman
Life Will See You Now

Tristessen kaster sig ud på dansegulvet

GAFFA

Album / Secretly Canadian
Udgivelse D. 17.02.2017
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Den svenske sanger og sangskriver tager lidt af en tour de force udi popmusikkens spektakulære virkemidler på sit fjerde album. Jens Lekman er melankoliker af natur, hvilket gennemsyrer hans fortællinger, som gerne tager udgangspunkt i egne kvababbelser her i livet. Og altid med en lille spidsfindig drejning.

Life Will See You Now vælter han noget rundt i egen store musikalitet. Det er et album, der stritter i mange retninger, men holder det hele samlet i en glad og ubekymret musikalsk tone som et skarpt modspil til hans let fortabte vokal og fortællinger. Han bilder os bevidst ind, at han er helt forvirret.

Jens Lekman leger behændigt på sangene, der holdes i et skarpt uptempo. Det er ren glitterdisco på To Know Your Mission og retro på How We Meet, The Long Version, mens der går calypsofest i den på What’s That Perfume That You Were?

Life Will See You Now er en bundcharmerende leg med stilarterne. Men det hele sker i respekt og en stor musikalsk sikkerhed i udførelsen. Det kaldes ofte overskud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA