x
Lowly: Heba

Lowly
Heba

Fin debut fra danske drømmepoppere

GAFFA

Album / Bella Union
Udgivelse D. 10.02.2017
Anmeldt af
Christian Voldborg Andersen

Det danske indiepopband Lowly har udgivet deres debutalbum Heba, som består af 11 velproducerede indiepopnumre. Bandet har længe fået positive anmeldelser for deres koncerter og ep’en Sink Way Into Me. Nu er kvintetten omsider klar med et helt studiealbum. På albummet Heba blander Lowly drømmepoppede melodier med eksperimenterende instrumentering og støj. Stilen kan vel betegnes som en moderne fusion af indie-drømmepop og shoegaze.

Åbningsnummeret Still Life etablerer albummets rige lydbillede og svævende vokalarbejde. Deer Life giver associationer til den elektroniske æstetik, som karakteriserer det senere Radiohead, mens Mornings lyder som et forsøg på at modernisere Cocteau Twins’ lyd anno 2017. Albummets styrke ligger i Nanna Schannong og Soffie Viemoses sjælfulde stemmer, som giver sangene en særlig følelsesmæssig klang.

Lowlys debutalbum udforsker hverdagsagtige temaer gennem drømmende lydlandskaber, men de håbefulde musikalske toner bliver i sig selv lidt grå i længden. Selvom albummet bærer præg af en bevidst legesyg eklekticisme i forhold til forskellige genremæssige virkemidler, fra indie- og electro-pop til r&b, er Lowlys debutalbum også lettere forudsigeligt. Heba er velproduceret drømmepop, som målgruppen sikkert vil omfavne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA