Nyhed

DET SOLIDE I DET BLØDE: Lihme udgiver debutalbum i samarbejde med Lowly-musikere

Indiepop-kunstneren Lihme udgiver første single fra kommende debutalbum

Indiepop-kunstneren Lihme, hvis borgerlige navn er Silje Marie, udgav sin første selvproducerede single ”Free Fall” i 2018 og kom allerede dengang på GAFFAs radar. I forbindelse med udgivelsen hæftede GAFFAs skribent sig ved, at Lihmes univers syntes at være et ”uden dybe lag eller storslåede strygersektioner, men derimod en atmosfære af DIY, der i ensomheden har fundet vejen frem fra kollegieværelset”, fortæller skribenten

I fredags udgav Lihme den første single ”Wavy” fra det kommende debutalbum Solid/Soft, der er blevet til i samarbejde med musikere fra indiepopkvintetten Lowly. Mere specifikt er der tale om produceren Esben Inglev, der udover at have mixet for Lowly også er kendt fra Rigmor og Who Killed Bambi, samt Lowlys trommeslager og producer, Steffen Lundtoft.

I en pressemeddelelse lyder det, at debutalbummet Solid/Soft – som navnet antyder – vil udforske styrken i det skrøbelige og det solide i det bløde, og at albummet er sat til at udkomme i løbet af september 2023.


Derudover lyder det, at debutalbummet vil kombinere håndspillede instrumenter med elektroniske indspark for at skabe et lydunivers, hvor der både er plads til Lihmes nordiske klang og kolde synths.

"Deres fælles formål har været at skabe et alsidigt indiepop-album med sange, der skaber en fest i hverdagen, samt sange, der dykker ned i de svære følelser," lyder det i pressemeddelelsen.


Dermed forsætter Lihme med at bevæge sig inden for det dybsindige og melankolske popunivers, som GAFFAs skribent i 2018 forventede, at hun ville excellere inden for, og som også prægede debut-ep’en Songs to Wear fra 2020.

LÆS OGSÅ: Indiepopkvintet lever op til egen opfordring

ANNONCE