x
Diverse: Fifty Shades Darker (Original Motion Picture Soundtrack)

Diverse
Fifty Shades Darker (Original Motion Picture Soundtrack)

Kammertone og sødme over lyst

GAFFA

Album / Universal
Udgivelse D. 10.02.2017
Anmeldt af
Jens Dræby

Det hører sig til, at en større filmatisering af young adult-bøger får et medfølgende soundtrack besat af velansete musikere, der leverer overraskende solide ting. Efter Twillight, Hunger Games og Divergent fik Steel og Greys første film også en forudsigelig lydside fra Beyoncé, The Weeknd og Ellie Goulding. Soundtracket til Darker satser på kontrasten til fanfiktionen med de dristige temaer og lyder som en film kun med fetish for synthballader og pardans.

En del af skiven forsøger efter bedste evne at genskabe den nævneværdige udbryder fra første film. Ud over den bombastiske leadsingle leverer Tove Lo sin helt egen solide efterligning af Love Me Like You Do. Bdsm-filmsoundtracket løfter sig dog først for alvor, når der bliver lettet lidt på stemningen med Toulouse, der byder op til en drilsk svingom og John Legend, som krænger stemmen lidt længere ud end de andre på en støvet og heftig blues.

Også den nedtonede side har enkelte højdepunkter som Sias Adele-parodi komplet med dramatisk klaver og strygere eller Corinne Bailey Raes insinuerende Coldplay-cover. Albummet er overraskende sammenhængende, bl.a. takket være den søde og usædvanligt bedrøvede The-Dream-sang Code Blue, der har lidt af samme produktion som Miley Cyrus' eklektiske Bangerz. Soundtracket havde været en rigtig fin lytteoplevelse, hvis ikke der mod slutningen var lidt for meget fyld og krummede tæer i croonkopier og sexpop med Nick Jonas og Nicki Minaj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA