x
Fribytterdrømme: Superego

Fribytterdrømme
Superego

Med ovnen på vid gab

GAFFA

Album / Tabu Records
Udgivelse D. 17.04.2017
Anmeldt af
Morten Gottschalck

Dejligt med et dansk psykedelisk band, som undgår den lakridsbetrukne, buldrende lyd. Fribytterdrømme er, som mange ved, opkaldt efter en snart 100 år gammel digtsamling, og kærligheden til danske traditioner er klar. Visesang, guitarrock og 60'er/70'er grimhed er på den bedst tænkelige måde forenet med elektroniske beats og en insisterende monoton vokal, som bare passer i lydbilledet.

Pladeselskabet opfordrer anmelderen til at stille skarpt på numrene Verden Ender For Dine Fødder og den mørke og elektroniske Søg Det Højeste, som begge er stærke, men mindst lige så stærk er Pteranodon, hvor et stærkt guitarhook fanger øret. Ud over teksterne er der ikke meget sump eller sten over Superego, snarere fest, dans og natklub. En fed og åben kombination og et godt alternativ i en ellers langsom genre.

Albummet har som sådan ikke andre svagheder, end at det er på knap 40 minutter og otte numre, hvoraf det sidste uden sammenligning er albummets svageste. Især på grund af Søg Det Højeste fremstår Superego som en varieret udgivelse, i en genre, som alt for ofte ender i sløve og dronende vers-omkvæd. Fribytterdrømme beviser, at det absolut ikke behøver at være tilfældet. Stærk udgivelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA