x
Lana Del Rey: Lust For Life

Lana Del Rey
Lust For Life

Lana Del Rey udforsker nye afkroge af sit eget univers på formfuldendt femmer

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 21.07.2017
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Lana Del Rey har på sit femte album inviteret en håndfuld gæster om bord, og selvom folk som A$AP Rocky og Playboi Carti er med til at give divaens bagudskuende og slæbende noir-pop et nutidigt strejf, er det Stevie Nicks og Sean Ono Lennon, der efterlader de stærkeste indtryk. The Weeknd har man glemt alt om, efter den Iggy Pop-associerende sang, man af uransagelige grunde har valgt at navngive albummet efter, er ebbet ud.

Den stærke albumåbner Love er ikke til at komme udenom, og det er generelt virkelig gode sange, der præger albummet. Problemet er bare, at flere af albummets glimrende numre har det med at flyde sammen på grund af manglende variation i tempo og karakter. Man kunne med fordel have luget lidt ud i albummets 16 numre for et lidt skarpere samlet udtryk.

På den anden side er det ikke fordi, der ud over titelnummeret er nogle deciderede fejlskud. Tværtimod er bundniveauet på Lust for Life ganske højt, og har man tiden, hvilepulsen og tålmodigheden til det, er det en udsøgt fornøjelse at lade sig flyde med langs Lanas langsommelige og flydende univers, der er spækket med gode melodier og skarpe tekstbidder, der blandt andet både forholder sig til tidens politiske udvikling (”Is it the end of an era?/ Is it the end of America?”) og Lanas eget oeuvre ("We get so tired and we complain/ 'Bout how it's hard to live/ It's more than just a video game”).

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA