Prophets Of Rage: Prophets Of Rage

Prophets Of Rage
Prophets Of Rage

Fortiden skygger

GAFFA

CD /
Udgivelse D. 15.09.2017
Anmeldt af
Keld Rud

Bag navnet Prohpets of Rage finder man ¾ dele af Rage Against The Machine og Audioslave flankeret af Chuck D (Public Enemy) og B Real (Cypress Hill) på vokal samt DJ Lord (Public Enemy) på pladespillere. At lydene, de frembringer på dette deres debutalbum, er yderst familiære, er der ikke noget at sige til.

Man kan efter få øjeblikke i selskab med åbningsnummeret Radical Eyes spotte guitarist Tom Morellos karakteristiske tilgange den seks-strengede, trommeslager Brad Wilks tunge groove og bassist Tim Commerfords urokkelige fundament. De tre spiller sammen som en drøm. Og man kan næsten tilgive dem for at tro, at man kan dumpe hvad som helst oven på deres samspil og ende med et fantastisk resultat. Det er Prophets of Rage ikke helt.

Sine steder funger det faktisk ret godt. På Unfuck the World, et af albummets mest pågående sange, skiftes B Real og Chuck D til at lange den ene verbale maskingeværsalve af efter den anden. Take Me Higher er albummets mest funkinficerede indslag. Og et eksempel på, at de tre mænd, der udgør det instrumentale fundament forsøger at tænke i andre baner.

Der, hvor albummet kommer til kort, er, at det aldrig rigtig lykkes bandet at træde ud af Rage Against The Machines skygge, dels fordi at de stilistisk er så tæt på, dels fordi der er alt for få virkelig stærke sange, hvor Chuck D og B Reals kunnen kommer til sin ret, og dels fordi der er alt for mange fyldnumre, som egentlig swinger meget fedt, men heller ikke formår at udrette mere.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA