x
Liars: TFCF

Liars
TFCF

Eksperimenterende rock i nyfunden ensomhed

GAFFA

Album / Mute
Udgivelse D. 25.08.2017
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Dette er et opbrudsalbum. Ikke et kærlighedsforhold, men et band-parløb, der efter 17 år er stoppet. Angus Andrews er blevet forladt af det nu tidligere Liars-medlem Aron Hemphill og er draget til hjemlandet Australien og har indspillet dette ottende Liars-album alene.

Ude i bushen har Angus Andrews komponeret et tungt og insisterende album, forholdsvis nedbaret, når det kommer til musikalske virkemidler. Et enkelt beat og ditto guitarspil åbner The Grand Delusional, og Crying Fountain lukker albummet med kirkestemning og skræppende fugle.

Indimellem møder man alt fra cembalo og strygere til blæsere på et album med masser af skæve samples og en dyster stemning, som om Angus Andrews, også i kraft af sin vokal, har destilleret følelsen af ensomhed og hældt det ned på plade. Den triphoppede Staring at Zero og den industrial-aggressive Coins in My Caged Fist er et par af de interessante yderpunkter.

Liars har aldrig været et nemt band eller været ude på at gå publikums ærinde. Den kompromisløse fane holder Angus Andrews i den grad stadig højt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA