x
Carl Emil Petersen: Natradio

Carl Emil Petersen
Natradio

Uimponeret solodebut fra den melodistærke storbypoet

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 06.10.2017
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

At sanger og sangskriver Carl Emil Petersen skulle bryde med de danske rockdarlings Ulige Numre, kommer ikke som den store overraskelse. Ulige Numre var nemlig i udpræget grad tegnet af Carl Emil Petersen, der med sin meget danske og melankolske refrænsang hurtigt blev udråbt som dansk rocks nye håb.

Med Natradio gør Carl Emil Petersen et seriøst forsøg på at indfri både forventninger og ambitioner på et album, der sigter højt og ikke fedter med de store armbevægelser. På albummets mest vellykkede stunder lyder han som Danmarks svar på Sveriges Håkan Hellström. En sanger og sangskriver, der lader det drømmende skær lægge sig over sangene.

Som sangskriver er Carl Emil Petersen altid sikker i sit budskab med indlagt skrøbelighed i sin levering. Det er den melankolske storbypoet, og han har stadig let ved at lyde som en dansk sommernat. Her klinger Natradio og Edderkop rent under nattens beskyttende vinger, hvor han befinder sig på sikker grund.

På den musikalske front er der heller ikke sket et større brud. Carl Emil Petersen ved, hvad han vil, og det fortsætter han med på Natradio. Men han har formået at løfte sig musikalsk med en større melodifylde og en let aggressiv rock som på Liv Før Døden, der har et godt løb i melodien.

Med Natradio bygger Carl Emil Petersen nænsomt videre på sin karriere med respekt for egen formåen og tidligere meritter. Og det tegner lovende for sangskriveren, der stadig lige mangler at indfri sit fulde potentiale.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA