x
Shania Twain: Now

Shania Twain
Now

Opulente sange fra countrypoppens stjerne

GAFFA

Album / Universal
Udgivelse D. 26.09.2017
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er tæt på at være falsk varebetegnelse at kalde Shania Twain for countypop på hendes nye udspil, der åbner i overhalingsbanen med reggaetoner i Swingin’ With My Eyes Closed, som lige så godt kunne være en Rhiannasang. Hun forsøger dog at komme ind på countrysporet i Home Now, der byder på både violin og banjo, men det er vist mest for syns skyld på den noget forcerede sang.

Now er også lidt af et comeback for den storsælgende artist, der ikke har udgivet et studiealbum siden Up! fra 2002. På albummet har hun helt overtaget sangskrivningen og bidraget til produktionen. Det er der ikke kommet noget videre godt ud af, hvis man altså er til et sødt countrytwist. Now er nemlig så meget amerikansk pop, at de få countrytricks helt forsvinder i den forstørrede produktion.

At Shania Twain har kvaliteter giver hun dog også smagsprøver på, som i den bittersøde ballade Who’s Gonna Be Your Girl, hvor hun endelig lyder som en countrypoppens stjerne. Det er også her, at det understreges, at Now et break up-album. Og det er måske ikke lige her, at Shania Twain skal finde brændstof til et helt album, for det bliver ganske banalt, når hun driver os igennem sin personlige overlevelse i de storladne sange. Også når hun lidt forvirrende kaster sig ud i en let latinopop på Let’s Kiss And Make Up.

I’m Alright forsikrer hun os om, og det kan vi så være lettede over, men musikalsk er Now ikke i orden, hvis man gerne vil have mere end opulente sange, som de findes for mange af i amerikansk pop.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA