Lamb leverede en lækker lydoplevelse

Lamb, Store Vega, København

Lamb leverede en lækker lydoplevelse

Anmeldt af Christian Voldborg Andersen | GAFFA

Den engelske electronica-duo Lamb gæstede onsdag aften Store Vega i København, hvor de leverede en svimlende god koncert, som fik publikum til at indleve sig i en musikalsk alsidig oplevelse.

I anledning af, at det i år er 21 år siden, at duoen udsendte deres selvbetitlede debutalbum, havde Lamb valgt at begynde koncerten med at spille hele debutalbummet i kronologisk rækkefølge.

Lamb indledte koncerten med det komplekst opbyggede nummer Lusty, som blev efterfulgt af den drømmeagtige single God Bless. Karakteristisk for Lambs sound og musikalske sprog er duoens eksperimenterende, finurlige og skæve tilgang til blanding af genrer som trip hop, jazz, dub, drum and bass og rock.

Resultatet var et unikt kunstnerisk udtryk, som i høj grad blev båret af forsanger Lou Rhodes’ smukke vokal og rolige væsen, der blev komplementeret af musiker Andy Barlows hårdslående beats og vilde kropssprog. Måden, som de to medlemmer agerede som musikere, illustrerede dynamikken i deres sangskrivning og deres evne til at performe live.

Homecoming i København

Koncerten markerede Lambs første europæiske koncert på deres nye Twenty One-turné, hvor de har omgivet sig med et teknisk yderst kompetent og velspillende liveband. Bag trommerne var danske Nikolaj Bjerre, som havde en form for homecoming i København. Han leverede en formidabel musikalsk indsats som trommeslager med stærke og målbevidste rytmer. Bjerre spillede en vigtig rolle i forhold til at forene Lambs mangeartede genreelementer.

Ud over at være et musikalsk eklektisk band med sprudlende kreativitet og en evne til at eksperimentere med mange stilarter formåede Lamb også at give koncertgængerne et stærkt visuelt indtryk. De farverige LED-lys tilhørte scenen en dramatisk atmosfære, som forstærkede musikkens allerede kraftfulde udtryk. Lamb lykkedes med at forene både lyd og lys som ét unikt element — en rendyrket musikalsk oplevelse.

Efter Lamb havde spillet deres debutalbum fra ende til anden, serverede de en række af deres mest populære hits samt instrumentale kompositioner. Sætlisten havde en meget bred appel med plads til både de mest energiske sange og de mere melankolske og drømmeagtige numre. Numrene What Sound, Heaven og Gabriel var blandt koncertens musikalske højdepunkter, fordi de var nogle af de mest ikoniske sange fra Lambs karriere. På den måde var der noget for enhver smag for publikum.

At dømme ud fra publikums reaktion var folk meget begejstrede for koncerten. Lamb vendte tilbage til scenen med ekstranummeret As Satellites Go By. Selvom publikum gav udtryk for, at de ville have mere, kom Lamb desværre ikke tilbage med flere ekstranumre. Men det ændrer ikke ved, at koncerten var en forrygende nostalgisk rejse tilbage i tiden.

Sætliste:

Albummet "Lamb":
Lusty
God Bless
Cotton Wool
Trans Fatty Acid
Zero
Merge
Gold
Closer
Górecki
Feela
(Kort pause)
Angelica
What Sound
Little Things
We Fall in Love
Ear Parcel
Heaven
Illumina
Gabriel
Ekstra:
As Satellites Go By


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA