Peter Peter & Peter Kyed: Presents It's Wonderful To Be Alive – Please Kill Me Now

Peter Peter & Peter Kyed
Presents It's Wonderful To Be Alive – Please Kill Me Now

2 x Peter og deres ”Farlige Damer” har begået et bjergtagende, nysgerrigt og sitrende storværk

GAFFA

Vinyl + download / Escho
Udgivelse D. 06.11.2017
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Man fornærmer næppe nogen ved at kalde Peter Peter for landets mest innovative guitarist. Manden har en nærmest uhørt nysgerrig tilgang til sine seks strenge, og hvad han kan vride ud af dem. Sammen med den musikalske legekammerat Peter Kyed, som han har begået flere soundtracks sammen med, har han valgt at runde 2017 af med et uimodståeligt og dragende mesterværk.

De to (ja, eller tre er det vel) gange Peter har inviteret en række sublime sangerinder i studiet, og Janine Neble, Marie Eline, Natalia Feinberg, Kira Skov, Persille Ingerslev og Lulu Marie gør alle en forbilledlig indsats i forhold til at løfte de fortryllende kompositioner enten op i endnu højere luftlag eller længere ned i sølet. Det bliver for eksempel næsten fysisk i den vilde 15 minutter lange åbner Lonely Places, hvor man som lytter kærligt kastes rundt i alle afkroge af nummerets legende lydunivers.

Det giver adskillige sug i maven, som man blindt lader sig føre med af de betagende lydbølgeskvulp, der udgør albummets til tider oprørte, andre steder blikstille, men altid afgrundsdybe havoverflade.

Det er lige før, det ingen mening giver at fremhæve nogle af stjernestunderne frem for andre, men hvis det nu alligevel skal være, er Marie Elines smukke version af Suzanne Menzels Goodbyes And Beginnings, Kira Skov og Peter Peters Where Have All The Creepy Men Gone og Persille Ingerslevs sublime For Peter altså uomgængelige.

Overrumplende, indtagende og næsten skræmmende storslået.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA