x
Børns: Blue Madonna

Børns
Blue Madonna

Dopamin til hovedpine

GAFFA

Album / Interscope
Udgivelse D. 12.01.2018
Anmeldt af
Jens Dræby

Som fan er du tvunget til at se dine helte stoppe for tidligt eller blive gamle og trætte. En sjælden gang bliver du vidne til, at dygtige musikere og sangskrivere smider alt potentiale på gulvet allerede ved andet album.

Da Garrett Borns trak en streg gennem sit navn og udgav sit debutalbum, var gennembruddet og kimen lagt til en lang karriere med velproduceret indiepop, som på bl.a. "10.000 Emerald Pools" og "American Money". Nu lyder Børns desværre som 00'ernes tilforladelige hysteriske new rave i en ufarlig og poleret udgave.

Som popudgivelser fra cd'ens storhedstid spiller Blue Madonna alle sine stærkeste kort og bedste singler med det samme. En uoplagt Lana Del Rey giver en umærkbar optræden på albummets åbningsnummer, der til forveksling lyder som den gamle fokuserede Børns med bløde vers og et stort Taylor Swift-omkvæd med driblende trommemaskiner. 

Gradvist bliver numrene på den nye plade fyldt med små påfund, der kun giver musikken et billigt og kedeligt udtryk, som næsten lyder som forsøget på at camouflere en pinlig mangel på gode hooks og melodier. Trods det er albummet gevaldigt ufokuseret og træder ved siden af på mange uforudsete faconer med AutoTune-vokaler, uinspireret klaver og påtagede riffs.  

  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA