Charli XCX
Pop 2

ANMELDELSE: Innovativ fremtidspop

GAFFA

Album / Asylum
Udgivelse D. 15.12.2017
Anmeldt af
Trine Østergaard

At Charli XCX kalder sit nyeste mixtape for Pop 2, giver mere end god mening. For det indeholder en række eksperimenterende dance-pop-numre, der viser, hvordan fremtidens popmusik skal skæres. Ja, det er store ord. Men det har Charli XCX i den grad fortjent for denne lille perle.

På mixtapet finder vi ti sange, der på hver sin måde udfordrer den kendte poplyd med rullende beats, kilometervis af AutoTune eller uorganiserede samples, der lapper ind over hinanden igen og igen. Det lyder måske rodet, men det er langt fra tilfældet. Det er derimod legende og forfriskende. Som på ”Delicious”, hvor hendes gennembrudssang ”Boom Clap” samples. Frækt.

Men Charli XCX skal ikke have al æren. Bag producerpulten har der siddet en gruppe dygtige producere blandt andet SOPHIE, der er kendt for sit skæve lydunivers med forkærlighed til synthesized og ”hypermobil” dance-pop, hvilket kan høres på ”Out of My Head”.

Også et hav af features er med til at gøre denne udgivelse til noget særligt. Charli XCX har nemlig arbejdet sammen med en flok kunstnere, der alle har det til fælles med hende selv, at de er fulde af attitude. Herunder de tre skandinaviske popprinsesser, finske Alma, svenske Tove Lo (”Out Of My Head”) og vores egen MØ (”Porsche”). Også ”Femmebot” med Dorian Electra og Mykki Blanco må fremhæves som et eksempel den eksperimenterende lyd, der er gennemgående på mixtapet.

Alt i alt et vellykket udspil, der er værd at give et lyt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA